Acasă Eveniment Plan Roşu de intervenţie: Şase victime în coliziunea dintre un microbuz şi...

Plan Roşu de intervenţie: Şase victime în coliziunea dintre un microbuz şi un TIR

179
0
DISTRIBUIȚI

l accidentul s-a petrecut ieri dimineaţă, pe DN 15B, în satul Petru Vodă, din comuna Poiana Teiului

Ieri dimineaţă, în urma unei depăşiri neregulamentare, un grav accident de circulaţie s-a petrecut pe DN 15B, la ora 6, în satul Petru Vodă (din comuna Poiana Teiului); evenimentul soldându-se cu rănirea a şase persoane. Din primele investigaţii, poliţiştii au stabilit că un băcăuan în vârstă de 23 de ani, din oraşul Buhuşi, care conducea un microbuz Volkswagen Transporter (în care se mai aflau cinci persoane) dinspre Târgu-Neamţ către Poiana Largului, a intrat în depăşirea unei coloane de autovehicule, pe linie continuă, şi s-a ciocnit cu un TIR. La volanul acestuia din urmă se afla un clujean de 52 de ani, din localitatea Gilău. Impactul, deosebit de violent, a dus la rănirea tuturor celor aflaţi în microbuz (membrii fa-miliei Vrînceanu se duceau dis-de-dimineaţă la cules de ghebe).

Dat fiind numărul mare de victime, la nivel judeţean a fost activat Planul Roşu, intervenindu-se cu trei maşini ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă, tot atâtea autospeciale SMURD şi o autospecială de stingere.

Coliziunea s-a soldat cu vătămarea următoarelor persoane: şoferul microbuzului a fost rănit la cap, o mână şi un picior (fiind transportat la Spitalul Orăşenesc Bicaz); o adolescentă de 15 ani rănită la cap a ajuns tot la Bicaz; un tânăr de 20 de ani lovit la cap, mână şi torace (dus la Spitalul „Sfântul Di-mitrie“ Târgu-Neamţ); o fată de 19 ani cu leziuni la cap şi torace (transportată tot la spitalul de lângă Ozana); un bărbat de 33 de ani, cu răni la frunte (tot la Spitalul Târgu-Neamţ), iar un băiat de 14 ani, care avea leziuni la cap şi la coloană, a fost adus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ.

La locul evenimentului au intervenit şi mai multe echipaje ale Poliţiei, care au dirijat circulaţia şi au făcut măsurători în zonă. Şoferii celor două vehicule care s-au ciocnit au fost verificaţi cu etilotestul stabilindu-se că nu se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşrii infracţiunii de vătămare corporală din culpă. (Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here