Acasă Politica PMP schimbă majorităţile în CL şi CJ

PMP schimbă majorităţile în CL şi CJ

992
0
DISTRIBUIȚI

l liderii partidului spun că voinţa cetăţenilor cu care au stat de vorbă în campanie este ca PMP „să se rupă“ de PSD şi ALDE

Pe ultima sută de metri de campanie electorală, conducerea PMP Neamţ a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că ia în calcul reconsiderarea majorităţii pe care o deţine în prezent în Consiliul Judeţean şi în consiliile locale, alături de PSD şi ALDE. Motivul invocat de preşedintele Laurenţiu Dulamă este afinitatea declarată dintre cele două partide, care, potrivit acestuia au ales să facă campanie împreună, nicidecum separat, aşa cum ar fi fost normal.

„În această campanie foarte mulţi nemţeni au spus că preferă «mărul» în locul unor promisiuni îmbrăcate în mult roşu, ale PSD-ului, şi că în niciun caz nu vor vota un simulacru de partid numit ALDE, al cărui singur merit în judeţ este acela că s-a instalat confortabil în căruţa PSD-ului, de unde, stau cuminţei şi aşteaptă voturi. Era de datoria noastră să vă spunem acest lucru, pentru că această alianţă nefirească ce a apărut în judeţul Neamţ, şi faptul că un candidat al acestui aşa-zis partid se plimbă electoral prin tot judeţul cu şeful unui alt partid (n.r. al PSD) ne pune pe gânduri; vreau să vă spun că, din acest moment, asta poate să ducă la reconsiderarea unor majorităţi. Nu vrem să ne jucăm cu aceste cuvinte, nu vrem nici să facem promisiuni electorale, dar în vară, când am ales să creem o majoritate cu PSD, am făcut-o în interesul şi în folosul cetăţenilor, iar acum, aceste aspecte ne fac să ne reconsi-derăm poziţia“, a declarat preşedintele PMP Neamţ, candidat pentru Camera Deputaţilor, Laurenţiu Dulamă.

Totodată, liderii PMP spun că sunt dispuşi să contureze majoritatea în consilii, doar cu cei care urmăresc interesul cetăţeanului.

În ceea ce priveşte planurile pentru perioada de după alegeri, candidaţii PMP au declarat că susţin în continuare proiectul de lege ce prevede reducerea numărului de parlamentari şi transparentizarea alocării fondurilor guvernamentale către primării.

„Pentru reducerea numărului de parlamentari la 300 avem lege depusă în parlament din 2015, dar celelalte partide nu           şi-au dorit acest lucru; au fost aproape 200.000 de nemţeni care au votat pentru reducerea numărului de parlamentari. Dacă partidele celelalte au ignorat voinţa acestor oameni, mă aştept ca cei 200.000 de oameni să se îndrepte către noi, cei care le-am respectat dorinţa. Din punct de vedere personal, primul proiect pe care îl voi depune când voi fi deputat va fi transparentizarea alocării fondurilor de stat către primării; să încercăm să desfiinţăm odată tot acest sistem mafiot, pentru că e o mafie în adevăratul sens al cuvântului; stă în pixul oricărui preşedinte de Consiliu Judeţean câţi bani să ajungă la primăriile din judeţul lui, contra unui număr de voturi. Am informaţii că şi la Neamţ se practică acest lucru şi îmi asum ceea ce spun“, a declarat Cristian Petrescu, candidat PMP pentru Camera Deputaţilor.

Candidaţii PMP au mai declarat că sunt optimişti în ceea ce priveşte rezultatele alegerilor şi că vor reuşi să depăşească scorul de la locale, obţinând de această dată unul cu două cifre.

(Roxana ZAHARIA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here