Acasă Politica PNL Neamţ s-a împărţit în două

PNL Neamţ s-a împărţit în două

1175
0
DISTRIBUIȚI

l în vreme ce liberalii pietreni îl susţin la conducerea partidului pe Ludovic Orban, şefii de la judeţ merg alături de Cristian Buşoi

Apropierea alegerilor la nivel central în PNL este un bun prilej de a se confirma ceea ce până nu demult era doar un zvon: liberalii nemţeni mai au mult până să ajungă la acea „unitate“ utopică de la nivel declarativ. Iar calculele nu trebuie făcute de două ori: în vreme ce filiala municipală a PNL Piatra-Neamţ (în frunte cu primarul Dragoş Chitic) şi-a declarat susţinerea pentru Ludovic Orban la şefia partidului, recent şefii de la judeţ au anunţat că merg alături de Cris-tian Buşoi – care a decis să candideze în urmă cu două zile. Ce-i drept, într-o societate în care se vrea ca democraţia să fie cuvântul de ordine, o luptă la şefia unui partid politic cu cel puţin doi candidaţi, şi tot atâtea tabere care să-i susţină, ar trebui să fie un fenomen obişnuit, dar la noi lipseşte aproape cu desăvârşire.

„Se apropie un moment zero pentru Partidul Naţional Libe-ral. În urma unei analize cu privire la istoria PNL, cu privire la prezent şi prin perspectiva viitorului am decis să îl susţin pe Cristian Buşoi pentru preşedinţia Partidului Naţional Liberal. În acest moment PNL nu are liderul providenţial, dar are posibilitatea să definească o echipă puternică şi unită. De asta cred că are nevoie acum PNL, de o echipă bine structurată, care să facă performanţă, să dea dovadă de echilibru şi să le explice românilor care sunt soluţiile PNL pentru dezvoltarea României. Dezvoltarea econo-mică trebuie să devină o prioritate“, a declarat preşedintele PNL Neamţ, Mugur Cozmanciuc. Acesta a mai punctat că nu consideră o aşa mare problemă faptul că liberalii nemţeni nu au aceleaşi afinităţi şi „fiecare e liber să susţină pe cine doreşte. Aceasta nu trebuie să fie o sursă de speculaţii“.

Congresul PNL va avea loc pe data de 17 iunie, fiind aşteptaţi să participe aproximativ 5.000 de delegaţi din partea tuturor organizaţiilor din ţară.

În ceea ce priveşte grupul care va pleca din judeţul nostru să voteze la Bucureşti, potrivit şefului PNL Neamţ, numărul membrilor nu este cunoscut încă, iar selecţia urmează să se facă după criteriile stabilite la nivel naţional. (R. ZAHARIA)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here