Acasă Economic Poliţia Locală a descins în Speranţa

Poliţia Locală a descins în Speranţa

1021
0
DISTRIBUIȚI

 

l poliţiştii şi angajaţii Locativ Serv au verificat dacă apartamentele sunt locuite de persoanele trecute în contractele de închiriere l au fost săltaţi, din nou, cerşetorii

Chiriaşii din Speranţa s-au trezit, ieri dimineaţă, cu Poliţia la uşă. A fost o acţiune orchestrată de Poliţia Locală, în colaborare cu Primăria Piatra-Neamţ, Locativ Serv şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie Neamţ. Verificările s-au extins în blocurile H şi în F-urile locuite abuziv de ţigani. Desele razii făcute în Speranţa i-au băgat în sperieţi pe chiriaşii primăriei, care s-au mai cuminţit între timp. N-au fost descoperiţi chiriaşi abuzivi, cam peste tot locuind cei cu care Locativ Serv încheiase contractele de chirie. După finalizarea anchetelor sociale în Speranţa, Poliţia Locală a mers pe stradă şi a ridicat alţi cerşetori.

„Am făcut acţiunea de astăzi în conti-nuarea altor două şi am mers pe două componente de verificare: una a persoanelor ce domiciliază în Speranţa şi a doua pe combaterea cerşetoriei şi exploatarea minorilor. La acţiunea organizată de Poliţia Locală au mai participat un reprezentant al Locativ Serv, trei de la Direcţia de Asistenţă Socială şi un reprezentant al IPJ Neamţ. Au fost verificaţi titularii de contracte de la Speranţa, din H-uri şi F-uri, prin confruntarea situaţiei din teren cu situaţia deţinută de Locativ Serv. Nu s-au descoperit nereguli. Au fost identificate şi legitimate 192 de persoane“, a declarat Eugen Pancu, şeful Poliţiei Locale Piatra-Neamţ.

Cea mai fructuoasă a fost acţiunea de combatere a cerşetoriei şi exploatării de minori, a treia de acest gen în decurs de o săptămână.

„În a doua parte a acţiunii am mers pe combaterea cerşetoriei în Piaţa Centrală, Dărmăneşti, Kaufland, Lidl, Orion, Piaţa Bistriţa. Au fost aduse la sediu 25 de persoane, din care 11 minori, provenind din Piatra-Neamţ, Războieni, Horia, Vânători-Neamţ, şi din Buhuşi şi Filipeşti din judeţul Bacău. Au fost aplicate 12 sancţiuni în valoare de 760 de lei, cinci pentru apelarea la mila publică folosindu-se de minori, două sancţiuni de 400 de lei pentru carte de identitate expirată, o sancţiune pentru nesolicitarea actului de identitate la 14 ani, o sancţiune pentru efectuarea de comerţ neautorizat“, a declarat Eugen Pancu, şeful Poliţiei Locale Piatra-Neamţ.

(Ioana CALIŢCHO)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here