Acasă Eveniment Poliţia a pierdut un proces pentru că nu era semnal la...

Poliţia a pierdut un proces pentru că nu era semnal la mobil

1079
0
DISTRIBUIȚI

George Liviu Olaru, din satul Bistriţa (comuna Alexandru cel Bun), a câştigat un proces cu Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) după ce a fost amendat pe motiv că nu ar fi avut RCA la maşină. Procesul a fost câştigat deoarece agentul care a aplicat sancţiunea nu a făcut verificări complete în baza de date, deoarece nu avea semnal puternic la telefonul mobil de pe care făcea investigaţiile.

Sentinţa prin care s-a anulat procesul-verbal întocmit de IJP pe 18 martie anul trecut, a fost dată recent de către Tribunal. În aceasta se arată că Olaru a condus, prin comuna Ţibucani, un Audi A 4 Limousine şi nu ar fi avut contract RCA, fapt pentru care omul legii l-a amendat cu 1.000 de lei.

Problema a fost că agentul a verificat existenţa RCA doar după numărul de înmatriculare al vehiculului, folosind o aplicaţie a telefonului mobil, însă nu şi după seria de şasiu a maşinii. De altfel, Olaru achitase poliţa RCA pentru autovehicul, înainte de a obţine numărul de înmatriculare al acestuia. „Pentru autoturism deţine asigurare RCA valabilă din 20.10.2016 până la data de 19.10.2017. Verificarea     s-a făcut cu ajutorul telefonului mobil pe număr de vehicul, nu pe şasiu, poliţa RCA fiind achitată şi obţinută înaintea obţinerii numărului de înmatriculare menţionat. La data şi ora întocmirii procesului-verbal nu s-a binevoi a verifica în baza de date existentă RCA în cauză motivându-se că atât s-a putut verifica cu mijloacele existente în dotare – telefonul mobil care nu avea suficient semnal“, este precizat în sentinţa definitivă a Tribunalului.

Drept urmare, procesul-verbal întocmit în cauză a fost anulat. (Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here