Acasă Economic Poliţiştii nemţeni au contribuit la destructurarea a două grupări infracţionale

Poliţiştii nemţeni au contribuit la destructurarea a două grupări infracţionale

1163
0
DISTRIBUIȚI

Cu sprijinul ofiţerilor Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Neamţ, procurorii DIICOT Bacău i-au reţinut pe Alexandru Răducu Beţa, Eugen Băluţă, Constantin Ailincă şi Constantin Ursu, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice

„La datele de 3 şi 4 ianuarie, procurorii, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Comba-tere a Criminalităţii Organizate Bacău, au desfăşurat o acţiune care a vizat destructurarea a două grupuri infracţionale organizate specializate în săvârşirea infracţiunilor de falsificare a instrumentelor de plată electronică, transfer neautorizat de date informatice, efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi accesare fără drept a unor sisteme informatice în scopul obţinerii de date informatice. Activităţile au fost desfăşurate cu sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră şi al Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Neamţ, iar suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale“, este precizat într-un comunicat al DIICOT.

Conform anchetatorilor, ambele grupuri infracţionale au desfăşurat activităţi de planificare, organizare şi procurare a echipamentului specific pe teritoriul României, săvârşind infracţiunile care au determinat constituirea lor fie în state din Vestul Europei, fie în ţări situate în zona de Sud-Est a Asiei (Malaezia şi Filipine). De asemenea, ambele grupuri au avut ca punct comun susţinerea logistică oferită de un laborator clandestin localizat în comuna băcăuană Măgura, în cadrul căruia au fost produse mai multe tipuri de montaje electronice adaptate în scopul citirii, stocării şi transmiterii datelor de carduri bancare.

„La data de 3.01.2018, inculpatul Ursu Constantin împreună cu un alt inculpat au fost surprinşi în flagrant în timp ce se pregăteau să părăsească teritoriul ţării, cu destinaţia Irlanda, având asupra lor echipamente de skimming. De asemenea, în cursul aceleiaşi zile au fost efectuate 11 percheziţii domiciliare pe razele judeţelor Bacău şi Suceava, ocazie cu care au fost găsite şi ridicate echipamente, montaje, subansamble şi accesorii susceptibile de a fi utilizate în vederea realizării activităţilor de skimming. Cu această ocazie a fost identificat laboratorul situat în Măgura, unde a fost descoperită o cantitate impresionantă de echipamente, schiţe tehnice, dispozitive, subansamble şi accesorii susceptibile de a fi utilizate în vederea producerii de montaje destinate copierii, stocării şi transmiterii datelor de carduri bancare“, precizează acelaşi comunicat al DIICOT. (Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here