Acasă Economic Prefectul l-a demis pe Dulamă din Consiliul Judeţean

Prefectul l-a demis pe Dulamă din Consiliul Judeţean

1578
1
DISTRIBUIȚI

Ionel Arsene a reuşit, se pare, să scape de vicepreşedintele PMP al Consiliului Judeţean. În urma unui ordin emis joi după-amiază de prefectul Daniela Soroceanu, mandatul de consilier judeţean al lui Laurenţiu Dulamă a încetat. Automat, acesta nu mai poate ocupa nici funcţia de vicepreşedinte.

Ordinul prefectului a survenit în urma a două adrese depuse de Consiliul Judeţean în datele de 20 şi, respectiv, 24 aprilie. Cele două adrese nu au fost făcute publice, dar se spune că ele fac referire la o situaţie de incompatibilitate în care s-ar fi aflat Laurenţiu Dulamă. Soţia acestuia ar fi acţionar la firma care administrează cimitirele din Piatra-Neamţ iar firma aceasta are contract cu ApaServ pentru serviciile de apă şi canalizare. Şi cum ApaServ este compania Consiliului Judeţean… s-a dovedit incompatibilitatea!

După alegerile locale din 2016, între Arsene, Dulamă şi Asaftei se legase o adevărată prietenie ce părea să cimenteze alianţa PSD – ALDE – PMP. Alianţa nu a funcţionat prea mult timp, în primăvara anului trecut consilierii PMP trecând în opoziţie. Situaţia era ciudată, cu Dulamă şi la vârful Consiliului Judeţean şi în opoziţie, dar alianţa rămasă, PSD – ALDE, nu aduna suficiente voturi (două treimi din numărul total al consilierilor judeţeni) pentru a-l da jos din funcţie. A fost însă marginalizat. Preşedintele Arsene l-a lăsat atunci fără atribuţii, apoi fără maşină de serviciu şi fără birou. Laurenţiu Dulamă continua însă să activeze în clădirea Consiliului Judeţean şi era un fel de „cui al lui Pepelea“ pentru puterea PSD – ALDE.

Acum însă, cu fostul secretar al judeţului în funcţia de prefect a găsit soluţia pentru a-l înlătura definitiv.

Ordinul prefectului a venit cu câteva ore înaintea începerii şedinţei de Consiliu Judeţean. La şedinţă a venit şi Laurenţiu Dulamă. S-a aşezat la locul său obişnuit, dar preşedintele Arsene l-a invitat să îşi găsească un alt loc în sală, nu la masa consilierilor judeţeni, pentru că el nu mai are acest statut.

Dulamă a invocat faptul că a fost ales şi validat la fel ca toţi ceilalţi consilieri, dar până la urmă şi-a căutat un alt loc. A asistat la şedinţă fără a vota însă. „Dacă votează, şedinţa nu poate fi validată“, a spus Ionel Arsene.

Laurenţiu Dulamă a anunţat că a con-testat decizia prefectului. „Este o decizie abuzivă! Voi merge în instanţă!“, a spus vicepreşedintele demis al Consiliului Judeţean.

(R.C.)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here