Acasă Administratie Prefectul Panaite, demis! Soroceanu este noul prefect

Prefectul Panaite, demis! Soroceanu este noul prefect

1999
1
DISTRIBUIȚI

La mai puţin de an de când a fost numit în funcţia de prefect, Vasile Panaite a fost demis din funcţie. În şedinţa de Guvern de joi, 15 martie, Executivul a decis să-l schimbe din funcţia de prefect şi să-l înlocuiască cu secretarul judeţului, Daniela Soroceanu.

Aceasta a declarat pentru cotidianul Rea-litatea că este plăcut surprinsă de decizia Guvernului. „Clar, nu mă aşteptam, cum probabil nimeni nu se aştepta. Sunt deosebit de încântată să fiu parte din acest proiect al Guvernului, aşa cum orice funcţionar public ar fi după 15 ani de carieră în domeniu. Voi răspunde prompt la această provocare plăcută şi îmi voi îndeplini atribuţiile, aşa cum mă ştiu, cu profesionalism“, a spus noul prefect.

Daniela Soroceanu este secretar al judeţului din anul 2012. Ea este cunoscută pe plan local şi pentru activitatea pe linie politică, pe care a părăsit-o în urmă cu câţiva ani. Nu e străină nici de Instituţia Prefectului, deoarece în perioada 2012 – 2013 a deţinut funcţia de subprefect. Cel mai probabil, ea urmează să fie învestită în funcţia de prefect, într-una din zilele săptămânii viitoare.

Vasile Panaite a fost pus prefect la pro-punerea PSD Neamţ. Faptul că Panaite este martor în procesul în care şeful PSD Neamţ, Ionel Arsene, este judecat pentru trafic de influenţă, se poate să fi cântărit destul de mult în luarea deciziei de schimbare a sa din funcţie. „Astăzi s-a încheiat un alt capitol din activitatea mea profesională. Ca prefect al judeţului Neamţ, am încercat să fiu un factor mediator între instituţii şi cetăţeni, dar mai ales un garant al respectării legii.  Pot spune că a fost o perioadă în care am acumulat experienţă, în care am stat de vorbă cu mii de nemţeni şi, cred eu,

le-am oferit un răspuns şi rezolvări problemelor cu care m-au abordat.

În primul rând vreau să le mulţumesc tuturor colegilor din Instituţia Prefectului Neamţ, inclusiv Serviciilor de Paşapoarte şi Înmatriculări/Permise Auto, adevăraţi profesionişti, buni colegi şi oameni pe care te poţi baza! Le mulţumesc şi şefilor de instituţii deconcentrate cu care am avut o relaţie profesională foarte bună şi în folosul cetăţeanului.  Am avut o colaborare instituţională normală şi cu primarii localităţilor din Neamţ, din rândul cărora am făcut şi eu parte timp de aproape 14 ani.  Nu în ultimul rând le mulţumesc nemţenilor, oamenilor simpli, cei care au avut încredere în mine şi cu care am purtat un permanent dialog pentru a le rezolva problemele cât mai rapid dar în spiritul legii! Voi rămâne alături de ei, aşa cum am făcut-o în ultimii 18 ani de administraţie, ca primar sau ca prefect“, a declarat Vasile Panaite. (R. CHIRILĂ)

1 COMENTARIU

  1. Felicitări doamnei Daniela Soroceanu pentru funcția de Prefect. Este bine pregătită profesional și are experiență în funcții de conducere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here