Acasă Eveniment Preot călcat de o maşină pe „zebră“

Preot călcat de o maşină pe „zebră“

1141
0
DISTRIBUIȚI

Vasile Adiaconiţei (în vârstă de 52 de ani), preotul paroh din satul Ţolici (al comunei Petricani), a fost grav accidentat de o maşină, în  ziua de 15 aprilie, în timp ce traversa regulamentar strada Ştefan cel Mare, în faţa Spitalului Orăşenesc „Sf. Dimitrie“ din Târgu-Neamţ. Poliţiştii au stabilit că preotul, care traversa în grabă pe „zebră“, a fost izbit în plin de un autovehicul la vola-nul căruia se afla un localnic de 22 de ani şi care rula cu viteză dinspre Cetatea Neamţ către centru. Impactul a fost surprins de camerele video de supra-veghere stradală; în imagini văzându-se cum şoferul se întrecea cu alt condu-cător auto şi nu i-a dat prioritate pietonului. Acesta a fost luat pe caportă, s-a învârtit în aer după care s-a zdrobit de asfalt. Victima, care a suferit mai multe leziuni, a fost preluată de o ambulanţă şi transportată la spital, după care a fost transferată la o unitate medicală din Iaşi. Oamenii legii au stabilit că şoferul vinovat nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Acesta s-a ales cu dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Între timp, membrii comunităţii înaltă rugă-ciuni pentru preot. „Împreună să ne plecăm genunchii în faţa Domnului şi să ne rugăm pentru părintele, cum şi el s-a rugat de nenumărate ori pentru noi. La rugăciune vor participa toţi preoţii din comună şi alţi preoţi din alte parohii“, este mesajul transmis de Ioan Cristian Apostol, viceprimarul  de Petricani.

Tot duminica trecută a avut loc un alt accident rutier, pe DJ 158, în localitatea Moldoveni. Din primele cercetări s-a stabilit că un bărbat de 50 de ani, din Bacău, a condus un autoturism şi a dat peste o săteancă de 39 de ani, care s-a angajat în traversarea drumului prin loc nepermis şi fără să se asigure. Femeia, care s-a ales cu mai multe traumatisme, a fost transportată la Spitalul Municipal de Urgenţă Roman.

Menţinând aceeaşi linie rutieră, şi un bărbat de 42 de ani, din municipiul Piatra-Neamţ, a fost implicat în alt eveniment rutier, în după-amiaza de 15 aprilie, pe DN 17, în oraşul sucevean Frasin. El conducea o maşină, a pierdut controlul asupra direcţiei, a intrat pe trotuarul de peste pârâul Suha şi a acroşat doi localnici de 15 şi 19 ani. Victimele au scăpat cu leziuni uşoare. Şoferul nu consumase alcool, după cum au stabilit poliţiştii.

Urmărind prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicaţi pietonii, Inspectoratul Judeţen de Poliţie transmite urmă-toarele recomandări: „Circulaţi numai pe trotuare sau pe pistele special amenajate. Pe timp de noapte, dacă circulaţi pe partea carosabilă a drumului, aplicaţi pe îmbrăcăminte accesorii reflectorizante sau purtaţi o sursă de lumină vizibilă din ambele părţi. Traversaţi drumul public doar prin locurile permise şi evitaţi să circulaţi pe scara mijloacelor de transport în comun; mai bine aşteptaţi un nou mijloc de transport decât să vă expuneţi unor riscuri inutile! Înainte să vă angajaţi în traversare, asiguraţi-vă de mai multe ori. Respectaţi regulile de circulaţie rutieră şi adoptaţi un comportament preventiv“. (Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here