Acasă Economic Prima zăpadă a lăsat mii de nemţeni fără current

Prima zăpadă a lăsat mii de nemţeni fără current

729
0
DISTRIBUIȚI

Codul galben de ninsori anunţat de meteorologi a creat probleme week-endul trecut în mai multe localităţi din judeţ. Deşi pe drumuri nu s-au înregistrat situaţii de nedepăşit din cauza zăpezii care a căzut din abundenţă, potrivit raportărilor făcute de autorităţi, aproximativ 5.000 de gospodării au rămas ore în şir fără curent electric. Este vorba în principal despre cele din zona de munte – satele Poiana Largului, Călugăreni, Pârâul Mare, Ceahlău şi Bistricioara, unde prefectul judeţului s-a deplasat personal pentru a coordona acţiunile de refacere a avariilor, împreună cu echipele Delgaz Grid.

Probleme cu alimentarea cu energie electrică s-au mai semnalat şi în  localităţile Ruginoasa, Izvorul Alb, Bicaz, Plăeşu, Dumbrava, Preuteşti, Zvorăneşti, Bicazu Ardelean sau în oraşul Târgu-Neamţ, unde au fost afectate în total 11 linii electrice şi, parţial, altele două.

În ceea ce priveşte starea drumurilor naţionale din judeţ, autorităţile precizează că s-a acţionat cu 26 de utilaje de deszăpezire, care au răspândit nu mai puţin de 153 de tone de sare, pe tot parcursul zilei de sâmbătă circulându-se în condiţii de iarnă, dar fără probleme semnificative.

(Roxana CHIRILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here