Primăria vrea să îngroape cablurile de prin oraş

Miile de fire de la reţelele de telecomunicaţii care împânzesc inestetic oraşul, sunt pe cale să fie îngropate… la propriu. Primăria a demarat demersurile în acest sens, anunţând că intenţionează să realizeze o infrastructură de telecomunicaţii prin subteran, care să reprezinte suport atât pentru reţeaua municipală de cabluri de fibră optică şi cupru, cât şi pentru alte reţele, amplasate în regim de concesiune de către operatorii privaţi. În acest sens, Municipiul Piatra-Neamţ pune la dispoziţie, potenţialului investitor, terenurile din domeniul public şi privat al oraşului; practic, vorbim despre o reţea stradală formată din 335 de străzi, ce se întind pe o distanţă de 141 de kilometri, respectiv 1.026.361 mp străzi şi 220.131 mp trotuare.

Regulamentul pentru stabilirea condiţiilor de executare a canalizaţiei subterane pe domeniul public şi privat al Municipiului Piatra-Neamţ în vederea mutării în subteran a reţelelor aeriene de cabluri şi a elementelor de infrastructură necesare susţinerii acestora poate fi studiat în detaliu de către cei interesaţi pe site-ul primăriei, la secţiunea „dezbateri“.

(R. ZAHARIA)

Un comentariu la „Primăria vrea să îngroape cablurile de prin oraş

  • iulie 17, 2017 la 8:03 PM
    Permalink

    Ar trebui sa incepeti sa ingropati cablurile de la troleibuze..ceva mai oribil nu exista..

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>