Acasă Administratie Primarul de Borleşti a pierdut în primă instanţă procesul cu ANI

Primarul de Borleşti a pierdut în primă instanţă procesul cu ANI

1323
3
DISTRIBUIȚI

Acuzat de inspectorii ANI de conflict de interese administrativ, primarul comunei Borleşti – Vasile Puică a pierdut procesul în primă instanţă.

Curtea de Apel Bacău nu i-a dat câştig de cauză, respingând cererea edilului ca „nefondată“; însă sentinţa nu este definitivă, putând fi atacată în termen de 15 zile. Actualul primar a fost declarat în conflict de interese în luna aprilie a anului trecut, fiind acuzat că „în perioada exercitării mandatului de consilier local (2012 – 2016) a participat, la data de 28 noiembrie 2013, la deliberarea şi adoptarea Hotărârii Consiliului Local al comunei Borleşti privind schimbarea din funcţie a viceprimarului şi alegerea sa în funcţia de viceprimar“, se arată în comunicatul dat de ANI la acea vreme. Mai precis, acesta este acuzat de faptul că s-ar fi votat pe el însuşi în funcţia de vice, urmărind astfel un interes pur personal. Edilul a declarat că va merge mai departe şi va înainta recurs, bazându-se, pe faptul că „există un precedent în instanţele din România – şi anume cel al primarului Robu de la Timişoara, care, într-o speţă identică, a câştigat la Înalta Curte. Mă aşteptam ca la Curtea de Apel Bacău să pierd“, a spus Puică.

Totuşi, dacă nici judecătorii de la ÎCCJ nu-i vor da câştig de cauză, actualul primar riscă să-şi piardă mandatul, deoarece legea precizează că, odată ce decizia rămâne definitivă, nu mai are voie să exercite nicio funcţie publică timp de trei ani. De altfel, în judeţul nostru, „gheaţa a fost spartă“ deja în acest sens: primarul comunei Agapia – Neculai Nastasă, a fost destituit prin ordin al prefectului, în urma unui proces similar cu ANI, urmând ca în viitorul apropiat, în localitate să se organizeze din nou alegeri.

(Roxana ZAHARIA)

3 COMENTARII

  1. oare cel mai laudat primar din 1990 incoace se poticneste.eu stiam ca la bacau are pile puternice.asa de mic sa fie arsene in fata instantelor de judecata.cred ca iliuta se incalzeste.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here