Acasă Administratie Primarul de la Bârgăuani a fost demis de prefect

Primarul de la Bârgăuani a fost demis de prefect

1073
0
DISTRIBUIȚI

Luni după-amiază, prefectul judeţului a semnat ordinul de încetare a mandatului primarului comunei Bârgăuani, Petrică Şchiopu. Plecarea edilului de pe funcţie era iminentă, având în vedere că pierduse, prin sentinţă definitivă, procesul cu Agenţia Naţională de Integritate care l-a dovedit în conflict de interese administrativ şi penal.

Deşi ordinul prefectului a întârziat mai bine de trei luni (decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a fost dată la sfârşitul lunii martie) fotoliul de primar de la Bârgăuani a rămas acum vacant. Atribuţiile acestuia urmează să fie preluate, cel mai probabil, de viceprimar, până la organizarea de alegeri.

Problemele dintre Şchiopu şi ANI datează din anul 2014, când inspectorii

s-au sesizat cu privire la existenţa conflictului de interese „în materie administrativă şi penală, întrucât, în calitate de primar, având un interes personal de natură patrimonială, a achiziţionat materiale de construcţii de la Cooperativa «ConsumCoop Bârgăuani», al cărei administrator este sora sa (achiziţie efectuată prin încheierea a două contracte între cooperativă şi primărie). De asemenea, sora persoanei evaluate a achiziţionat un imobil aflat în patrimoniul Primăriei Bârgauani, printr-un contract de vânzare-cumpărare“, se arată într-un comunicat emis de instituţie la acea vreme.

Petrică Şchiopu (PSD) era la cel de-al treilea mandat de primar, fiind un membru de partid destul de bine cotat la nivelul organizaţiei judeţene.

(Roxana ZAHARIA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here