Primarul de la Bârgăuani a fost demis de prefect

Primarul de la Bârgăuani a fost demis de prefect

837
0
DISTRIBUIȚI

Luni după-amiază, prefectul judeţului a semnat ordinul de încetare a mandatului primarului comunei Bârgăuani, Petrică Şchiopu. Plecarea edilului de pe funcţie era iminentă, având în vedere că pierduse, prin sentinţă definitivă, procesul cu Agenţia Naţională de Integritate care l-a dovedit în conflict de interese administrativ şi penal.

Deşi ordinul prefectului a întârziat mai bine de trei luni (decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a fost dată la sfârşitul lunii martie) fotoliul de primar de la Bârgăuani a rămas acum vacant. Atribuţiile acestuia urmează să fie preluate, cel mai probabil, de viceprimar, până la organizarea de alegeri.

Problemele dintre Şchiopu şi ANI datează din anul 2014, când inspectorii

s-au sesizat cu privire la existenţa conflictului de interese „în materie administrativă şi penală, întrucât, în calitate de primar, având un interes personal de natură patrimonială, a achiziţionat materiale de construcţii de la Cooperativa «ConsumCoop Bârgăuani», al cărei administrator este sora sa (achiziţie efectuată prin încheierea a două contracte între cooperativă şi primărie). De asemenea, sora persoanei evaluate a achiziţionat un imobil aflat în patrimoniul Primăriei Bârgauani, printr-un contract de vânzare-cumpărare“, se arată într-un comunicat emis de instituţie la acea vreme.

Petrică Şchiopu (PSD) era la cel de-al treilea mandat de primar, fiind un membru de partid destul de bine cotat la nivelul organizaţiei judeţene.

(Roxana ZAHARIA)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ