Acasă Eveniment Primarul Gheorghe Ştefan este urmărit penal

Primarul Gheorghe Ştefan este urmărit penal

494
0
DISTRIBUIȚI

l el este cercetat în acelaşi dosar cu deputatul Viorel Hrebenciuc şi şefa CNA, Laura Georgescu

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) i-a adus la cunoştinţă, ieri, primarului de Piatra-Neamţ, Gheorghe Ştefan că a fost demarată urmărirea penală şi împotriva sa în dosarul „Giga TV – CNA“.

DNA a anunţat într-un comunicat că procurorii Secţiei de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de Gheorghe Ştefan, „persoană ce controlează postul de televi-ziune GIGA TV, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de instigare la infracţiunea de folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, de către o persoană ce deţine o funcţie de conducere într-un partid“.

„Eu mă consider nevinovat şi stau liniştit“, a declarat Gheorghe Ştefan la ieşirea din sediul DNA, însoţit de avocatul său, Cătălin Dancu.

Primarul de Piatra-Neamţ este ultimul dintr-un întreg şir de persoane asupra cărora s-a demarat urmărirea penală în acest dosar. Săptămâna trecută, procurorii DNA au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de Viorel Hrebenciuc, Laura Georgescu – şefa Consiliului Naţional a Audiovizualului, şi Narcisa Iorga – membru al CNA.

Procurorii spun că în cauză există elemente din care rezultă suspiciunea că „la cererea suspectului Gheorghe Ştefan care, direct sau indirect, prin intermediul membrilor familiei sale sau al apropiaţilor, controlează o societate comercială deţinătoare a postului de televiziune GIGA TV, suspectul Viorel Hrebenciuc, deputat, s-a implicat nemijlocit în realizarea de demersuri pentru a o determina pe suspecta Laura Georgescu, preşedinta Consi-liului Naţional al Audiovizualului (C.N.A) ca instituţia ce reprezintă singurul organ de reglementare în domeniul audiovizualului, să revină asupra unei decizii prin care a fost retrasă licenţa pentru postul de televiziune respectiv. În realizarea acestor demersuri, suspectul Viorel Hrebenciuc s-a folosit de influenţa şi autoritatea pe care le deţine în calitatea sa de membru al structurilor de conducere din partidul din care face parte – membru al Comitetului Executiv Naţional, organul de conducere şi de decizie al partidului. Parlamentarul Viorel Hrebenciuc este membru al Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor, funcţie care îi conferă automat calitatea de membru al organului central de conducere şi de decizie al partidului – Comitetul Executiv Naţional“.

Ca urmare a indicaţiilor primite de la Narcisa Iorga, Gheorghe Ştefan i-a solicitat sprijinul deputatului Hreben-ciuc, cerându-i să intervină la nivelul preşedintei C.N.A, Laura Georgescu, astfel încât să o determine să se implice în susţinerea intereselor postului TV sancţionat, mai concret să obţină revocarea actului administrativ emis de CNA în data de 17 septembrie 2013 prin care i-a fost retrasă licenţa.

Pe 1 octombrie 2013, membri CNA au votat în favoarea postului TV anterior sancţionat fără nicio motivaţie clară.

În comunicat se mai menţionează că, iniţial, la data de 17.09.2013, CNA a decis, cu o majoritate de 7 la 4 (11 membri CNA prezenţi), retragerea licenţei audiovizuale pentru postul Giga TV. Motivul retragerii licenţei a fost faptul că postul respectiv a încetat să difuzeze serviciul de programe pentru care i s-a acordat licenţa audiovizuală mai mult de 96 de ore pentru orice motive imputabile titularului, singura sancţiune prevăzută de lege într-o asemenea situaţie fiind retragerea licenţei. (A.N.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here