Acasă Administratie Primul heliport din zona montană a judeţului

Primul heliport din zona montană a judeţului

1010
0
DISTRIBUIȚI

Reprezentanţii Serviciului Salvamont Neamţ anunţă realizarea, cu succes, a primului heliport din zona montană a judeţului – pe Masivul Ceahlău. Platforma, destinată aterizării elicopterelor de salvare, conferă un plus de siguranţă şi mai ales eficienţă în diversele cazuri care necesită intervenţie de urgenţă.

„Marcajul din dale de de beton şi granit îngropate este situat în apropierea Cabanei Dochia, la altitudinea de 1780 de metri. Are orientare Est-Vest, orientare la care s-a ţinut cont de vânturile predominante în acea zonă. Terenul stâncos şi faptul că iarna zăpada nu se depune în strat nu a necesitat fundaţie de beton şi supraînălţare, şi în consecinţă, costurile au fost minime“, a spus Raul Papalicef, şeful serviciului.

Primul elicopter care a inaugurat heliportul a fost un Puma, aparţinând forţelor aeriene ale Ministerului Apărării Naţionale, care a aterizat pe platou acum câteva zile.

Salvatorii montani mai precizează că în curând va fi amplasată în zonă şi o mânecă de vânt, pentru cazurile în care aeronavele vor ateriza fără asistenţă.

(R. ZAHARIA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here