Prinşi cu medicamente expirate

Casa de Asigurări de Sănătate Neamţ a descoperit, în semestrul I al anului trecut, medicamente expirate în valoare de 3.041 de lei. Aceasta, după un control derulat prin Programul Naţional de Sănătate, la furnizori de servicii medicale din asistenţa medicală spitalicească şi la furnizoriii de servicii de dializă în regim ambulatoriu, pentru bolnavii incluşi în „Programul naţional de supleere a funcţiei renale la bolnavii cu insuficienţă renală cronică“. CAS Neamţ a subliniat, în raportul de activitate pe 2016, că s-a dispus recuperarea sumelor respective de la furnizorii aflaţi în culpă. Pentru aceste sume s-au calculat şi accesoriile aferente. Numărul controalelor planificate la furnizorii de medicamente a ajuns, anul trecut, la 25, în urma cărora a fost imputată suma de 3.734 de lei. Sumele recuperate au fost de 5.950, în condiţiile în care 2.215  lei a reprezentat suma recuperată din anul precedent, scadentă în luna ianuarie 2016. La general, în ceea ce priveşte acţiunile de control derulate de reprezentanţii CAS Neamţ, în 2016, principalele nereguli descoperite au fost: – neinscripţionarea preţului pe toate medicamentele din farmacii; efectuarea şi raportarea unor servicii pentru pacienţi care figurau ca internaţi; – neanunţarea CAS Neamţ despre modificările oricăreia dintre condiţiile care au stat la baza încheierii contractului, în termen de 5 zile lucrătoare; – lipsa de la program a medicilor sau a farmaciştilor; – necompletarea anumitor rubrici din re-gistrele de evidenţă obligatorii ale furnizorilor de servicii; – nerespectarea obligaţiilor contractuale; – nerespectarea unor criterii prevăzute în standardele de eva-luare; – codificarea eronată a unor diagnostice.  (T. MARIAN)

Un comentariu la „Prinşi cu medicamente expirate

  • aprilie 19, 2017 la 2:28 PM
    Permalink

    Farmaciile veterinare cine le verifica….cei de la DSVSA? Dar evaziunea pe care o fac CMV cu complicitatea autoritatilor?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>