Acasă Eveniment Profesoară condamnată pentru ucidere din culpă

Profesoară condamnată pentru ucidere din culpă

2939
4
DISTRIBUIȚI

l în urmă cu trei ani şi jumătate, două eleve au fost lovite de o maşină în faţa Şcolii Bodeştii de Jos, după ce fuseseră învoite de profesoara Anca Silvia Ştefănescu l una dintre fete a murit pe loc, cealaltă a scăpat cu viaţă

În urmă cu trei ani şi jumătate, mai precis la începutul lunii aprilie 2014, în faţa şcolii gimnaziale din localitatea Bodeştii de Jos s-a petrecut o tragedie. Două eleve de clasa a VIII-a au fost lovite de o maşină în timp ce traversau strada. Monica Franţugu a murit pe loc, iar colega ei de clasă, Elena Irimia, a fost rănită foarte grav şi a fost internată şi operată la Spitalul „Sfântul Spiridon“.

Problema era că ambele copile ar fi trebuit să se afle la ora de fizică în momentul producerii accidentului, însă ele fuseseră învoite de profesoara Anca Silvia Ştefănescu pentru a se duce să-şi cumpere covrigi de la magazinul de vizavi de şcoală.

Cercetată disciplinar, apoi condamnată penal

Imediat după producerea accidentului cu urmări atât de grave, profesoara Ştefănescu a fost cercetată disciplinar în cadrul şcolii. În paralel, împotriva ei s-a deschis un dosar de urmărire penală care  s-a finalizat, după trei ani, cu trimiterea în judecată pentru ucidere din culpă. Procurorii au considerat, pe bună dreptate, că nenorocirea nu s-ar petrecut dacă profesoara nu le-ar fi permis fetelor să plece din curtea şcolii. Punctul lor de vedere a fost însuşit şi de judecători.

La începutul acestei luni, Judecătoria Piatra-Neamţ a condamnat-o pe Anca Silvia Ştefănescu la un an şi patru luni de închisoare (pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă), cu suspendarea executării pedepsei şi un termen de încercare de doi ani. Totodată, pe parcursul termenului de suprave-ghere, trebuie să lucreze, timp de 60 de zile, în folosul comunităţii – neremunerat, la Primăria Piatra-Neamţ.

Anca Silvia Ştefănescu a atacat această sentinţă, cu apel, iar procesul se va muta pe rolul Tribunalului.

Nu am putut afla dacă Anca Silvia Ştefănescu mai lucrează la Şcoala Bodeşti (de care aparţine şcoala din Bodeştii de Jos), deoarece nu am reuşit să luăm legătura cu directoarea unităţii de învăţământ.

Şoferul – condamnat tot cu suspendare

La volanul maşinii care a izbit cele două copile se afla Vasile Costan. El a fost condamnat, în acelaşi dosar, la trei ani de închisoare, tot cu suspendare, pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. Şi el are de efectuat muncă în folosul comunităţii, dar la Primăria Bodeşti.

La fel, şi el a atacat sentinţa de condamnare.

(Liviu ILIE)

4 COMENTARII

  1. Oare in pauze copii stâteau în curtea ścolii NU .prifa putea sâ-i învoiascä śi pt. a pleca acasâ motivul o durere de burtâ de ex.Ce vitezâ avea soferul? Era trecere pt.pietoni?

    • Soferul era in depasirea unei carute ,elevele au trecut in fuga prin fata carutei si au iesit direct in fata autoturismului ,nici trecere ptr pietoni nu era !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here