Acasă Social Programare la Paşapoarte, în prezenţa jandarmilor

Programare la Paşapoarte, în prezenţa jandarmilor

1179
0
DISTRIBUIȚI

Ieri, de pe la ora 6, în faţa Serviciului de Paşapoate din Piatra-Neamţ erau aproximativ 400 de oameni care aşteptau să-şi primească bonurile de ordine. Cum era de aşteptat, nu au ajuns pentru toţi. Bonuri de ordine au fost vreo 200, ceea ce a dat startul nemulţumirilor venite din partea celor care şi-au dat seama că vor trebui să se întoarcă într-o altă zi, cu mai multă şansă. Nelipsiţi nu au fost nici jandarmii care au stat printre oameni astfel încât să nu se ajungă la incidente. O femeie, cu mai multă iniţiativă, făcea de zor liste cu cei care, deşi au stat la rând, nu au mai apucat bonuri.

Aşadar, astăzi, sunt şanse ca alte două sute de persoane să se aşeze la rândul listelor unde se stabileşte ordinea obţinerii bonurilor pentru ziua următoare. Printre nemţeni, am aflat că sunt şi persoane care au venit din Iaşi sau Bacău pentru a obţine paşaportul, semn că nici prin alte judeţe nu e mai simplu să obţii acest document. „Au venit din alte judeţe şi îngroaşă rândurile aici. Nu ştiu dacă e corect. Ce, în judeţele lor nu pot merge? La 7.30 nu mai încăpea un om aici. Azi nu am rezolvat nimic. M-am trecut pe o listă, dar eu ştiu ce-o să mai găsesc mâine aici“, a spus Ioana, din Piatra-Neamţ.

Cert este că, în prezent, sunt patru ghişee deschise, unde se procesează în medie cam 70 de cereri pe zi.  Cu toate că activitatea de la paşapoarte a fost prelungită cu o oră, de la 7.30, în loc de 8.30, cel puţin în luna august nu sunt şanse ca această privelişte a nervilor şi aglomeraţiei să se schimbe prea mult. Cei care au nevoie de paşaport trebuie să ia în calcul că, luni şi marţi, respectiv 14 şi 15 august, Serviciul Paşapoarte nu va fi disponibil, pentru că aceste zile au fost declarate nelucrătoare. Deşi suntem în 2017, programări online nu se pot face, fapt pentru care, indiferent de vârstă, „coada“ de tristă amintire specifică unui regim apus este şi acum de actualitate. (M. TEODOROF)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here