Acasă Social Proiect marca „AQUILA“: Voluntarii antidrog au făcut educaţie fumătorilor

Proiect marca „AQUILA“: Voluntarii antidrog au făcut educaţie fumătorilor

1209
0
DISTRIBUIȚI

Asociaţia pentru Prevenirea şi Combaterea Consumului de Droguri şi a Violenţei în Familie „AQUILA“ Piatra-Neamţ continuă lupta împotriva consumului de droguri, ultima acţiune de acest fel derulându-se ieri, în cadrul proiectului „Educaţie şi informare antidrog în municipiul Piatra-Neamţ“ – proiect finanţat de Primăria şi Consiliul Local Piatra-Neamţ.

Echipa de proiect, condusă de Ana Maria Creţu – preşedinte exe-cutiv al Asociaţiei, a desfăşurat, în frumosul decor oferit de Platoul Curţii Domneşti şi parcul central din Piatra-Neamţ, o acţiune de informare cu privire la riscurile consumului de droguri, cu distribuire de materiale antidrog. Activitatea a fost posibilă graţie participări nemijlocite a 15 tineri voluntari de la câteva şcoli din Piatra-Neamţ (Liceul Economic, Colegiul „Petru Rareş“, Colegiul „Spiru Haret“, Liceul „Dimitrie Leonida“, Liceul „Victor Brauner“, Şcoala Gimnazială nr. 5) şi din Roznov (Liceul „Gheorghe Ruset Roznovanu“).

„Vrem să stăm, pur şi simplu, cu trecătorii. Şi să le împărţim materiale care au un conţinut la obiect: de ce este bine să renunţe la consumul de alcool, tutun sau, Doamne fereşte, droguri mai puternice. Din păcate, alcoolul şi tutunul nu sunt percepute ca fiind droguri. Durerea cea mai mare este că minorii, la vârste foarte fragede, încep să bea sau să fumeze. Şi nu doar anturajul este de vină, ci şi faptul că legile care interzic vânzarea ţigărilor şi băuturilor alcolice către minori nu sunt respectate“, a declarat Sara Stroici – voluntară cu vechime în cadrul Asociaţiei „AQUILA“ Piatra-Neamţ.

Cadru didactic la Liceul Tehnologic „Gheorghe Ruset Roznovanu“ Roznov, Simona Ilie a venit la acţiunea de ieri însoţită de cei doi copii ai săi. „O vorbă înţeleaptă, din popor, spune: «Aşa cum este izvorul, aşa va fi şi pârâul». Cum sunt părinţii, aşa vor fi şi copiii. Noi, ca părinţi, trebuie să dăm exemplu copiilor noştri. Şi, concret, să renunţăm la aceste vicii care distrug familii, distrug vieţi. La această activitate participă cinci elevi de la liceul nostru, din clasele primare“.

Una dintre cele mai tinere vo-luntare ale Asociaţiei „AQUILA“ este Alexandra Drângu. Ea ne-a declarat că a venit să distribuie materiale informative „pentru a informa lumea că nu este bine să consume droguri pentru că dăunează grav sănătăţii“.

După o poză de grup, copiii şi cadrele didactice însoţitoare au purces la distribuirea de pliante pietrenilor aflaţi în zona centrală a oraşului. Majoritatea celor „acostaţi“ de tinerii voluntari antidrog au avut o atitudine civilizată şi binevoitoare, însă au existat şi persoane ce s-au declarat deranjate de acţiunea copiilor. Între două fumuri de ţigară…

(Liviu ILIE)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here