Acasă Administratie Proiectul parcului de agrement de sub Cetatea Neamţ capătă contur

Proiectul parcului de agrement de sub Cetatea Neamţ capătă contur

1244
0
DISTRIBUIȚI

Primăria Târgu-Neamţ îşi duce mai departe planul de a transforma parcul de la baza Cetăţii Neamţ în zonă de agrement. După ce, în primăvară a depus o solicitare de acord de mediu în vederea realizării do-cumentaţiei necesare pentru obţinerea finanţării, acum potenţialii investitori sunt invitaţi să vină cu idei de proiecte private care vor avea ca scop valorificarea obiectivului, după ce va fi realizat. Întâlnirea cu autorităţile este programată pentru data de 10 august, începând cu ora 10.00, la sediul Primăriei.

„Propunerile de proiecte vor avea ca termen de realizare maxim 5 ani de la data semnării acordului de principiu pentru finanţare. Oraşul Târgu-Neamţ  face prezenta invitaţie cu scopul de a dezvolta zona Stadion-Cetate. Structurile asociative, societatea civilă, mediul de afaceri (societăţi) etc. pot iniţia şi/sau dezvolta proiecte de investiţii care vor sprijini dezvoltarea infrastructurii de agrement“, precizează autorităţile.

Proiectul presupune mai exact crearea unui amfiteatru, amenajarea aleilor de acces şi a trotuarelor, amenajarea de spaţii verzi, construirea de piste pentru biciclete, a unei platforme de deşeuri şi a unei parcări. Potrivit primarului Daniel Harpa, fondurile vor fi accesate printr-un program european, în exerciţiul financiar 2014-2020, şi însumează 3.180.000 de lei, din care 98% – finanţare europeană şi 2% – contribuţia din bugetul local.

(Roxana ZAHARIA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here