Acasă Administratie Protest pentru susţinerea directorilor demişi de la Bibliotecă, Teatru şi Muzeu

Protest pentru susţinerea directorilor demişi de la Bibliotecă, Teatru şi Muzeu

1162
2
DISTRIBUIȚI

Schimbarea din funcţie a directorilor celor mai importante instituţii culturale din judeţ – Bi-blioteca Judeţeană „G.T. Ki-rileanu“, Teatrul Tineretului şi Complexul Muzeal a stârnit rumoare în rândul societăţii civile nemţene, şi nu numai. Reprezentanţii celui mai activ ONG din Piatra-Neamţ anunţă că nu vor sta cu mâinile în sân, considerând că şefii de la judeţ au decis destituirea lor pe baza unor interese politice şi fără să ia în calcul adevăratele calităţi pe care le deţin. Sub deviza dură „Luaţi labele de pe cultură“, toţi cei care susţin cauza foştilor manageri  – Adrian Alui Gheorghe, Liviu Timuş şi Iulian Ghercă – sunt aşteptaţi sâmbătă, începând cu ora 18.00, în faţa Teatrului Tineretului la un protest paşnic, dar cu scop precis: revocarea deciziei privitoare la demiterea lor.

„Dragi nemţeni, ne vedem sâmbătă în faţa Teatrului Tineretului pentru că ne simţim în continuare sfidaţi de politicieni. Aceştia ne demonstrează că uneori nu sunt competenţi: sunt meschini. În această perioadă au loc cele mai ample proteste din istoria României, ca urmare a unor abuzuri fără precedent. Din păcate PSD-ul (şi anexele sale) nu învaţă nimic! Au intrat cu bocancii în Justiţie. Acum intră la fel şi în Cultură“ este mesajul transmis de Andrei Carabelea – preşedintele Asociaţiei „Sens Civic“.

Practic, iniţiatorii solicită reprezentanţilor Consiliului Judeţean fie să prezinte motivele temeinice care justifică destitui-rile, fie să revoce deciziile. Totodată, aceştia le propun participanţilor să se „înarmeze“ la protest cu câte o carte sau un citat pregătit special pentru clasa politică. Manifestarea va cuprinde şi un marş, care se va desfăşura pe traseul care leagă cele trei instituţii – Teatrul Tineretului – Biblioteca Judeţeană – Muzeul de Istorie.

Reamintim că cei trei manageri au rămas fără funcţiile de condu-cere în urma evaluării anuale, la care au primit note neaşteptat de mici, comparativ cu CV-urile bogate şi cu activitatea desfăşurată de-a lungul timpului în domeniul cultural judeţean, lucru care a pus la îndoială corectitudinea cu care s-au făcut aceste evaluări.  (Roxana ZAHARIA)

2 COMENTARII

  1. nu cred ca cei in cauza au fost contactati si acestia disperati au zis ca vor functia cu orice pret.sunt motive mai serioase sa protestam si nu simbria unor boieri.dar unii vor publicitate si proteste cu orice pret.eu propun ca manifestantii sa intre in teatru la ora spectacolului si sa-i intrebe si pe cei care iubesc teatru cu adevarat ce parere au despre protestul lui carabelea.poate protestam fiindca in neamt sunt cele mai mici salarii iar in p.neamt cele mai mari taxe.cand protestam ca cineva sa fie director pe viata e o problema cu democratia.cei care conduc sunt in drept sa ia orce masura gaseste de cuvinta.nu retin ca au fost proteste cand au intrat acesti domni la conducere.nu este un act de cultura sa ne balacarim in strada!!!!!

  2. Intrati pe “David Scott – Apollo 15 experiment” (“The Hammer and the Feather”) si pe “Brian Cox visits the word’s biggest vacuum chamber”.
    In lipsa atmosferei, si pe Luna si pe Terra, un ciocan si o pana, respectiv o minge si mai multe pene, ajung in acelasi timp la sol. Forta gravitationala (greutatea) nu e influentata de masa ! Sunt efecte realizate de presiunea atmosferica, interactiuni la nivel molecular intre obiecte si aer, plus mecanisme de mecanica moleculara…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here