Acasă Politica PSD Neamţ a achiziţionat un ministru

PSD Neamţ a achiziţionat un ministru

2044
1
DISTRIBUIȚI

l Ilan Laufer, ministrul Mediului de Afaceri s-a înscris sâmbătă în PSD Neamţ, răsplătind astfel susţinerea acordată de Ionel Arsene

PSD Neamţ a reuşit să facă o achiziţie importantă la sfârşitul săptămânii trecute: ministrul Mediului de Afaceri – Ilan Laufer a devenit membru al organizaţiei judeţene. Potrivit acestuia, decizia a venit ca un semn de recunoştinţă pentru susţinerea pe care Ionel Arsene i-a oferit-o tânărului oficial de a deveni membru în Guvernul Tudose, unde deţine în prezent portofoliul Ministerului pentru Mediul de Afa-ceri, Comerţ şi Antreprenoriat. În cadrul unei prime conferinţe de presă, Laufer a spus că nu-şi doreşte să deţină ca-litatea de pesedist nemţean doar de formă, ci vrea să fie un membru activ al organizaţiei.

„Venirea mea în organizaţia PSD Neamţ nu va fi doar formală. Voi fi activ şi vă spun de acum că îmi doresc să ajung în toate organizaţiile în următoarea perioadă în funcţie de agenda mea, pentru că îmi doresc să fiu un membru activ; să pot să răsplătesc întreaga organizaţie şi în mod special pe domnul preşedinte, pentru această şansă pe care mi-a acordat-o“, a declarat ministrul.

La rândul său, Ionel Arsene a declarat că îl va propune pe Laufer pentru funcţia de vicepreşedinte al filialei. „Sunt extrem de fericit că am reuşit să facem o achiziţie atât de importantă pentru organizaţia judeţeană“, a spus preşedintele PSD Neamţ.

Vizita ministrului la Neamţ nu putea trece fără a puncta planurile de viitor; acesta a explicat principalele obiective pe care le are în vedere pentru lunile care urmează.

„Voi face tot ceea ce ţine de mine să implementez toate măsurile din programul de guvernare care ne revin, şi nu numai atât. (…) Avem câteva priorităţi, iar cadrul de funcţionare a mediului de afaceri este un element extrem de important pentru o dezvoltare coerentă a României, şi în acest sens ne-am propus, până pe data de 1 octombrie, un pachet întreg de legi care va schimba cadrul de funcţionare a mediului de afaceri. În acest sens se lucrează intens la legea parteneriatului public privat (…), o lege care va permite într-adevăr, mediului privat şi instituţiilor din administraţia centrală şi locală să desfăşoare proiecte comune“, a precizat Ilan Laufer.

 

Cine este Ilan Laufer?

Ilan Laufer, în vârstă de 33 de ani, ministrul pentru Mediul de Afaceri, este absolvent al Academiei Naţionale de Educaţie Fizică şi Sport (ANEFS) din Bucureşti (2006). A fost numit secretar de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat pe 18 ianuarie, fiind coordonator al Direcţiei pentru Antreprenoriat şi Programe pentru IMM, inclusiv responsabil pentru Programul „Start-up Nation Romania“.

Ilan Laufer este fondatorul companiei Retail Group şi cel care a intermediat intrarea retailerului de îmbrăcăminte H&M în România

El a mai lucrat pentru Guvern în calitate de consilier la Departamentul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turism în perioada 2013-2014, inclusiv în mandatul de ministru delegat în Cabinetul Ponta al fostului său şef, Florin Jianu, singurul ministru din cabinetul Sorin Grindeanu care şi-a dat demisia din cauza aprobării OUG 13 de modificare a codurilor penale.

(Roxana ZAHARIA)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here