Acasă Administratie Publiserv şi LocativServ, Planurile de bătaie ale noilor directori

Publiserv şi LocativServ, Planurile de bătaie ale noilor directori

817
0
DISTRIBUIȚI

l cele două societăţi aşteaptă controlul Curţii de Conturi

De la schimbarea conducerii celor două societăţi-cheie ale Consiliului Local Piatra-Neamţ – Publiserv şi LocativServ, activitatea merge ca pe roate, este una dintre garanţiile pe care le dă primarul Dragoş Chitic de la pupitrul de şef al PNL Piatra-Neamţ. Tot la acest pupitru, edilul i-a adus şi pe directorii firmelor menţionate, pentru a prezenta realizările pe care le-au avut în scurtul timp de când au fost „impuşi“ în aceste funcţii de PNL (lucru asumat în mod public de altfel de către liberali).

„Aşa cum se derulează acum lucrurile în relaţia cu Publiserv sunt convins că vom reuşi să întreţinem mai bine străzile din oraş şi să punem în practică cu o viteză de reacţie mai mare deciziile care privesc siguranţa rutieră şi fluidizarea traficului. Este doar un început, timpul scurs de la schimbarea conducerii este scurt dar efectele sunt deja vi-zibile şi vor fi evidente şi în perioada următoare. La LocativServ noua conducere încă se luptă pentru a îndrepta haosul generat de conducerea de până acum câteva săptămâni. Vedeţi că doar prin inventarierea responsabilă a locuinţelor libere s-au identificat aproape 60 de locuinţe ANL care nu erau comunicate Primăriei pentru repartizare. Este finalizată şi lista cu locuinţele care necesită reparaţii şi ne vom preocupa să le rezolvăm în perioada următoare. Comunicăm foarte bine şi reuşim astfel să luăm cele mai bune decizii pentru a rezolva problemele care apar“, a declarat Dragoş Chitic.

Curtea de Conturi bate la uşă

Aşa cum preconizează edilul, în viitorul apropiat cele două societăţi aşteaptă vizita inspectorilor Curţii de Conturi, care ar trebui să facă o evaluare amănunţită a neregulilor constatate iniţial de departamentul de audit din primărie.

„Pentru că sunt societăţi pu-blice, va veni Curtea de Conturi. La Publiserv au solicitat chiar colegii mei (n.r. consilierii locali membri în AGA) un control, deoarece primăria are atribuţiuni limitate în ceea ce priveşte controlul la o societate, iar Curtea are dreptul legal de a intra mai adânc în cercetarea lucrurilor. (…) Rapoartele finale vor fi publice şi s-ar putea ca ceea ce v-am spus noi să repre-zinte doar o mică parte din deranjul care s-a produs acolo sub conducerea PSD“, a completat primarul Chitic.

Potrivit celor doi directori ai societăţilor în cauză, de la o zi la alta apar lucruri noi ce pun sub semnul întrebării modul în care foştii manageri – Jănel Iosub (LocativServ) şi Adrian Niţă (Publiserv) au gestionat activitatea, în general.

„Desigur că am început să îndreptăm disfuncţionalităţile găsite la preluarea mandatului şi mă refer aici la eliminarea cheluielilor neoportune şi eficientizarea procesului de execuţie a lucrărilor. Astfel, pentru a reduce numărul de contracte externalizate am demarat procedurile de achiziţie a unor utilaje şi amintesc două camioane cu basculantă de 25 tone şi unul de 16 tone, dar şi un autovehicul multifuncţional. Dacă până acum plăţile se efectuau pe criterii subiective, acum sunt făcute conform lucrărilor efectuate. Mai mult decât atât, plata se face acum conform termenelor stabilite în  contract, nu la demararea lucrărilor. Vom solicita explicaţii celor care au luat decizia de a gestiona astfel banul public, dar şi celor care trebuiau să urmărească corectitudinea actului comercial“, a declarat Gheorghe Triboi, directorul Publiserv Piatra-Neamţ.

De cealaltă parte, la LocativServ, problemele sunt şi mai „groase“, după cum spun cei din conducere.

„Am redus sau am eliminat, după caz, unele cheltuieli şi mă refer aici la eliminarea cheltuielilor de protocol, nu s-au mai făcut sponsorizări, iar maşina (n.r. maşina de serviciu a fostului şef) este acum folosită de salariaţi, doar în interes de serviciu. Am reziliat contractul cu SC Expert Consulting întrucât nu ni se oferea un serviciu care să ne ajute în mod real.(…) Vom solicita o notă explicativă agamanilor care au aprobat cheltuirea a 12.480 de lei pentru modernizarea şi igienizarea unui birou cu privire la fundamentele care au stat la baza acestei aprobări, mai ales că s-au făcut fără acordul proprietarului, respectiv primărie, iar LocativServ nu avea un contract de închiriere pentru acel spaţiu. Am solicitat societăţii cu care avem în prezent încheiate contracte de energie şi gaz şi actele adiţionale pentru a putea analiza oportunitatea acestei colaborări, dar nu am primit încă niciun răspuns. Am răspuns de asemenea adresei înaintate de către Direcţia Naţională Anticorupţie – Servi-ciul Teritorial Bacău, care are ca obiect plângerea ce îl vizează pe fostul director al societăţii“, a menţionat Vladimir Togan, ma-nagerul LocativServ.

(Roxana ZAHARIA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here