Acasă Social Reconstrucţia Pieţei Centrale toacă nervii şoferilor

Reconstrucţia Pieţei Centrale toacă nervii şoferilor

1584
5
DISTRIBUIȚI

l în câte o zi se mai blochează accesul auto pe strada Baltagului, de jur-împrejurul pieţei, pentru lucrări l se creează astfel un ambuteiaj de nedescris

Strada Baltagului, unde parchează şoferii când vin la cumpărături la Piaţa Centrală, a fost închisă timp de două zile, la sfârşitul săptămânii trecute. Măsura va mai fi aplicată pentru a se putea lucra în tihnă la reconstrucţia Pieţei Centrale şi a se manevra în voie utilajele aduse pe şantier. E necesară, dar toacă nervii clienţilor şi comercianţilor care nu au unde-şi lăsa maşinile şi ajung, astfel, să piardă zeci de minute în jurul pieţei şi pe străzile adiacente ca să găsească un loc de parcare. Pietonii şi taximetriştii încurcă şi ei traficul, astfel că se creează un haos de nedescris.

„Traficul infernal de acolo e ceva plăcut… Poliţistul care stătea proţap lângă barieră, cu greaţă făcea semne că nu se poate. Niciun pensionar amărât de la Poliţia Locală nu dirija circulaţia, şoferii claxonau şi înjurăturile zburau ca porumbeii, staţia de autobuz era plină de taxiurile evacuate de pe strada Baltagului, pietoni pe trecerea de la piaţă care treceau ca oile, fără să îşi dea seama că ar putea aştepta să fie măcar trei oameni înainte să traverseze, maşini care întorceau în intersecţie, chiar în faţa poliţistului sus-amintit. Mai lipsea un candidat la primărie care să ragă printr-o portavoce ceva sloganuri electorale. Cum se face că niciun candidat nu propune lărgirea benzilor de trafic de la Piaţă? Nu mai punem că se va face şi Mall-ul de pe strada Bistriţei, ceea ce înseamnă că majoritatea TIR-urilor cu marfă vor trece pe aceeaşi stradă din dreptul pieţei. Atunci să vezi distracţie“, se plânge un cetăţean.

Situaţia va trebui tolerată cel mult, cred autorităţile, până în luna septembrie, când ar trebui să se încheie lucrările de reconstrucţie. În tot acest timp, cetăţenii trebuie să dea dovadă de multă înţelegere pe când merg la cumpărături la Piaţa Centrală. O soluţie pentru decongestionarea traficului rutier, în viitor, pe varianta de la piaţă, ar fi lărgirea podului peste Cuiejdi, iar primăria analizează posibilităţile.

„Reconstrucţia Pieţei Centrale creează probleme atât pentru circulaţia autovehiculelor, cât şi a pietonilor, problemă inerentă unui proiect de o asemenea amploare. Parcarea autovehiculelor se face în parcările de pe Bulevardul 9 Mai din zona pieţei, până la pod Căprioara. Circulaţia intensă din zona pieţei se datorează suprapunerii străzii cu varianta, traversată de transportul greu“, a declarat inspectorul Ludmila Armaşu, din cadrul Serviciului Comunicare al Primăriei Piatra-Neamţ.

(Ioana CALIŢCHO)

5 COMENTARII

  1. Acesta e doar un exemplu din infernul numit trafic in municipiul Piatra Neamt. Cu o promisiune de genul “largim podul” nu se rezolva situatia. In tot orasul se circula anapoda pentru ca benzile de rulare au fost transformate in parcari. Parcari, parcari, parcari. Problemele de acest gen nu se vor termina in veci, daca nu se gasesc variante inteligente. Doamne fereste de mai rau! Ati vazut prin ce aglomeratii trebuie sa se strecoare ambulantele sau masinile de pompieri? Sunt ore la care se circula cu viteza melcului, bara la bara. S-a intrebat careva de ce? Daca se va porni de la cauze, se va ajunge, poate, si la solutii.

  2. In prima faza, Mall Form Center a fost gandit de catre Ion Roaru ca si parcare supra-etajata pentru soferii care au treaba in Piata Centrala. A venit Pinalty si a ajuns la concluzia ca nu este o investitie rentabila, motiv pentru care destinatia cladirii a fost schimbata devenind Mall – un Mall prin care batea vantul si se aseza praful – pentru ca in cele din urma sa devina sediu pentru pasapoarte, permise, evidenta populatiei, etc.

    Ca si parcari de zona, au fost sacrificate cate o bada de circulatie pe sens, pentru ca traim in rRom-ania si gandim ca atare…

  3. Suntem și noi vinovați!! Ne-am obișnuit să ne dăm jos din mașini exact în fața tarabei sau a magazinului! În străinătate, și întrebați toți românii care stau acolo sau au trecut, e o altă mentalitate. Și la ei sunt mașini, chiar mai multe decât la noi, și e civilizație, ordine și bun simț! La ei se poate, la noi nu. Oare nu cumva Miorița e de vină!

  4. ARE DREPTADE DNUL TRIFESCU ….AICI E VORBA DE MENTALITATE….ORASUL E MIC SI INGHESUIT SI TOTI NE-AM OBISNUIT CU MASINA …DACA SE POATE SA INTRAM SI IN BLOC CU EA…ARE UN ROL SI LIPSA PARCARILOR SUBTERANE SAU SUPRAETAJATE DAR DACA AM PEDALA PUTIN PE O BICICLETA AR FI ALTCEVA 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here