Acasă Economic „Rubik Hub“, cel mai mare spaţiu antreprenorial, aşteaptă membri

„Rubik Hub“, cel mai mare spaţiu antreprenorial, aşteaptă membri

995
0
DISTRIBUIȚI

l spaţiul a fost lansat sâmbăta trecută şi a avut succes printre participanţi l „Rubik Hub“ se axează pe sprijinirea tinerilor care doresc să devină antreprenori

Antreprenori şi viitori antreprenori, studenţi, elevi, interesaţi să ocupe un loc în „Rubik Hub“, cel mai mare spaţiu pentru antreprenori din nord-estul ţării, deschis, sâmbătă, la Piatra-Neamţ, în Ştrandul Tineretului, vor putea aplica pentru unul dintre pachetele de membri. Înscrie-rile vor avea loc în perioada 6 iunie – 7 iulie, urmând ca pe  data de 15 iulie să aibă loc selecţia membrilor.

„Rubik Hub“ este locul care reuneşte o comunitate ce stârneşte şi încurajează potenţialul creativ şi inovator din regiune, sprijină iniţiative şi abordări antreprenoriale şi formează profesionişti pentru cariere de succes.

„Rubik Hub“ oferă peste 30 de locuri viitorilor membrilor rezidenţi în spaţiul de lucru. Facillităţile puse la dispoziţia celor interesaţi să îşi desfăşoare activitatea în Hub sunt: conexiune bună la internet, birouri pentru întâlniri de afaceri, o bi-bliotecă, spaţiu de luat masa, dar si spaţii de relaxare. De asemenea, „Rubik Hub“ este deschis pentru colaborări, cele cinci săli de conferinţă, cu capacităţi diferite, 120, 80, 40 de locuri, şi două săli cu o capacitate de 20 de locuri fiecare, complet dotate pentru desfăşurarea, în condiţii optime, atât a unor întâlniri, seminarii, cât şi conferinţe, putând fi închiriate şi de comunitatea existinsă, parteneri externi.

„Rubik Hub“, cel mai mare staţiu pentru antreprenori din Moldova, a fost lansat sâmbătă de către Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord-Est.

Peste 380 de persoane au trecut pragul „Rubik Hub“, oficialităţi, antreprenori, viitori antreprenori, studenţi, elevi şi oameni de afaceri cu experienţă, reprezentanţi ai unor universităţi din regiune, cu toţii dorindu-şi să contribuie la consolidarea ecosistemului antreprenorial regional.

Printre invitaţii speciali ai evenimentului a fost şi Esteban Pelayo Villarejo, preşedintele Asociaţiei Europene a Agenţiilor pentru Dezvoltare Regională (Eurada), care a apreciat drept o necesitate deschiderea unor astfel de spaţii de business în oraşele din regiune, pentru susţinerea dezvoltării mediului de afaceri şi a conceptului de „co-working“. El a mai spus că este important că astfel de hub-uri să apară mai ales în oraşele care nu sunt centre universitare, pentru a da şanse şi antreprenorilor din aceste localităţi să intre pe piaţă şi, mai ales, să susţină economia locală.

Directorul general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, Vasile Asandei, a declarat că activităţile „Rubik Hub“ se vor concentra pe sprijinirea tinerilor care îşi doresc să devină antreprenori. Accentul va fi pus pe crearea unei comunităţi antreprenoriale regionale, iar pentru acest lucru vor fi organizate evenimente şi programe relevante care să ofere plus valoare antreprenorilor.

Numeroase startup-uri din alte oraşe din ţară, inclusiv Bucureşti,

şi-au manifestat interesul de a se alătura comunităţii „Rubik Hub“, atât în calitate de membri rezidenţi, cât şi de mentori. (Natalia RÎŞTEI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here