Acasă Sport Rugby feminin: Venus Rifil, admirată în victoriile repurtate pe Litoral şi în...

Rugby feminin: Venus Rifil, admirată în victoriile repurtate pe Litoral şi în capitală

1027
0
DISTRIBUIȚI

Componentele grupării  nemţene de rugby feminin Venus Rifil şi-au completat palmaresul cu noi succese adjudecate în turneele acestei vacanţe şcolare de vară. Elevele profesorului Eusebiu Popa au câştigat mai întâi turneul tradiţional organizat pe Litoral, „Oval Beach 5 Rugby“. Desfăşurată în perioada 24 iunie-2 iulie pe plaja „Cleopatra“ din staţiunea Mamaia, întrecerea a adus ca adversare formaţiei noastre pe CSM Suceava şi CS Parohial. Spre deosebire de sportivele de la Venus Rifil, care aveau vârsta cuprinsă între 12 şi 14 ani, grupările adverse au prezentat în turneul de rugby pe plajă fete mai mari ca vârstă: 15-18 ani.

 

Victorie la „Cupa Ştefan cel Mare şi Sfânt“-Bucureşti

 

„Este o diferenţă foarte mare atunci când joci pe nisip, faţă de meciurile desfăşurate pe iarbă. Chiar dacă pornirea a fost mai greoaie, fetele s-au adaptat foarte bine iar la final ne-am bucurat de reuşita obiectivelor“, a comentat antrenorul Eusebiu Popa.

Pe 2 iulie, aceeaşi grupare feminină de rugby nemţeană Venus Rifil a triumfat în cadrul turneului tradiţional de la Bucureşti, „Cupa Ştefan cel Mare şi Sfânt“. Organizată pe terneul Şcolii Gimnaziale 164 din capitală de către gazdele de la CS Parohial, competiţia a adus pentru formaţia nemţeană două antrenamente perfecte. la finele acestora, Venus a câştigat cu 40-0 şi 30-0 în dauna formaţiei locale, participantă în campionatul de junioare mari al federaţiei.

 

Impresionaţi, arbitrii s-au prins în jocul de rugby predat de fetele noastre

 

Meciul final a însemnat de fapt o lecţie de rugby predată de jucătoarele profesorului popa, lot împărţit în două echipe: „mâţele“ mici de la Venus Rifil şi „mâţele“ mari (14 ani) de la Venus Dinamic 92. „Scorul a fost unul de egalitate, dar mai important a fost faptul că fetele au fost admirate iar ambii arbitri, Nicolae Şişu şi Bogdan Miliţa s-au lăsat prinşi în jocul sportivelor noastre şi chiar au schimbat câteva pase, spre deliciul spectatorilor“, a completat profesorul Popa.

Acasă, jucătoarele de la Venus Rifil s-au întors cu titlul declarat de cea mai frumoasă şi mai tehnică echipă. În plus, Irina Sălăvăstru s-a dovedit a fi cea mai tehnică jucătoare în cele două competiţii ale echipei. „Dacă va fi la fel de serioasă şi va continua cu rugbyul, va ajunge o mare sportivă!“, pariază antrenorul acesteia. Colega acesteia, Diana Aparaschivei a primit titlul de cea mai bună jucătoare la „Oval Beach 5 Rugby“, dar şi în meciurile de la „Cupa Ştefan cel Mare şi Sfânt“-Bucureşti.

 

Dacă va mai putea merge, Popa vrea să facă ediţia a II-a a „Cupei Rifil“

 

„Disciplina şi spiritul de echipă ne-au asigurat de aceste succese, obţinute după foarte multă muncă, pasiune şi sacrificiu dus până la extrem. Singurul lucru pe care mi-l doresc este să am sănătate, să mai pot merge în continuare“, a conchis Eusebiu Popa. Sprijinit în acţiunile sale de partenerii oficiali Rifil, Dinamic 92, Temad, TCE 3 Brazi, Conpastru, Cibibon şi Kevin Kelly, antrenorul echipei intenţionează să organizeze ediţia a II-a a „Cupei Rifil“, pentru promovarea rugbyului în judeţ.

Componenţa echipei Venus Rifil în competiţiile precedente a fost următoarea: Rebeca Loghin (cpt.), Diana Aparaschivei (vicecăpitan), Andreea Petraru, Irina Sălăvăstru, Alexandra Barna, Fabiola Bortă, Beatrice Munteanu, Diana Mîndrilaş, Andreea Iacoboaea („mâţele negre“), Adelina Stoian, Ana Humă (venită după patru ani de prezenţă în cadrul Centrului Olimpic de Gimnastică Oneşti şi fiica unei foste jucătoare de-a profesorului Popa), Iulia Bonteanu, Ilinca Toader (ambele de la Bodeşti), Laura Murariu şi Elena Grosu din Negreşti („mâţele“ mici). Mulţumită profesorilor Andrei Roban şi Andrei Roman, de la sfârşitul anului şcolar, echipa de rugby Venus a început antrenamentele pe terenurile de la Bodeşti şi Negreşti. (C.A.)

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here