Acasă Administratie Salariul enorm al directorului Locativserv disputat în Consiliul Local

Salariul enorm al directorului Locativserv disputat în Consiliul Local

2012
3
DISTRIBUIȚI

O hotărâre prin care se stabileşte bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2018 al societăţii subordonate Consiliului Local – SC Locativserv – a generat discuţii în plenul şedinţei de vineri, 23 martie. Totul a pornit de la salariul lunar stabilit pentru directorul Vladimir Togan, care ajunge la suma brută de 12.000 de lei, fără alte sporuri şi prime, de asemenea consistente. Deranjaţi de remuneraţia pe care unii ar    numi-o „nesimţită“, pe bună dreptate, aleşii PSD-ALDE s-au dat din senin de partea cetăţenilor simpli care se văd nevoiţi să trăiască lună de lună cu salariul minim pe economie. Acestea fiind spuse, consilierul PSD Victor Marghidan a propus colegilor reducerea venitului lunar al directorului de la 12.000 la 7.000 de lei şi, pe lângă aceasta, a cerut eliminarea fondurilor alocate pentru cheltuielile cu publicitatea (1.200 de lei/lună) şi cu serviciile prestate de terţi (printre care avocatul cu care firma colaborează). Aleşii din tabăra PSD-ALDE au motivat solicitările prin faptul că profitul înregistrat de SC Locativserv este infim comparativ cu cheltuielile amintite – aproximativ 5.600 de lei pe an. „Pentru o societate a Consiliului Local, un profit pe un an întreg egal cu jumătate din salariul lunar al directorului nu mi se pare normal“, a spus Marghidan.

În replică primarul Dragoş Chitic a ţinut să explice raţionamentul după care se merge în calcularea veniturilor şi a cheltuielilor pentru firmele subordonate, însă explicaţiile nu au fost nici pe departe lămuritoare.

„Societăţile Consiliului Local nu sunt făcute să genereze mari profituri. Sunt societăţi cu care noi trebuie să facem servicii publice de calitate, la preţuri corecte. Iese profit 1 leu la o       societate a Consiliului Local, este bine“, a spus edilul. După câteva replici ironice din partea opoziţiei, amendamentul nu a primit suficiente voturi „pentru“, iar proiectul de hotărâre a trecut în forma iniţială; mai mult decât convenabilă pentru buzunarul conducerii societăţii în cauză. (Roxana CHIRILĂ)

3 COMENTARII

  1. De la un primar “dizolvat” și “urmărit” și de la o sleatca de “elite politice” ce sa te aștepți? Trai neneacă pe spinarea prostimii, ca este de unde. Au avut profesor bun, pe pinalty !

  2. Băi nea Ion ! Nu uita un lucru. Cât a fost “Pinalty”, orașul a cunoscut o dezvoltare totală. Așa cu toate hoțiile lui. Las’ că a fost mai bn cu Rotaru, cu Ocneanu (sau cum l-o fi chemat pe ăla dp revoluție), care au și furat dar nu s-a făcut nimic în oraș. Pe mn personal, mă doare la bască (sunt în Olanda și trăiesc bn), dar voi acolo, tot moldoveni reduși ați rămas.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here