Acasă Sport Schi alpin / S-a întâmplat săptămâna trecută în Polonia: Alexandru Bordi la...

Schi alpin / S-a întâmplat săptămâna trecută în Polonia: Alexandru Bordi la primele puncte în clasamentul FIS

1471
0
DISTRIBUIȚI

La primul an în noua categorie de concurs (cea de junior mic), schiorul pietrean Alexandru Bordi (16 ani) a reuşit să câştige primele sale puncte în clasamentul Federaţiei Internaţionale de Schi. Specializat în probele de coborâre alpină, reprezentantul nostru şi-a asigurat 130 de puncte în ierarhia internaţională, la finala unei etape desfăşurată în Polonia. Bialka Tatrzanska a fost staţiunea unde sportivul pietrean Alex Bordi a concurat în etapa înscrisă sub egida FIS. Evenimentul sportiv s-a desfăşurat timp de patru zile, de duminică 17 decembrie şi până joi 21 decembrie. La prima etapă, schiorul nostru a terminat concursul pe locul 45 în clasamentul general, iar în a doua etapă, Alex s-a clasat pe locul 51 mondial. „Este chiar foarte bine pentru prima lui participare, gândind că momentan nu suntem nici la jumătate din pregătirea specifică necesară. Până în prezent n-am avut ocazia de a ne antrena foarte mult în porţi, pe zăpadă“, spunea tatăl lui Alexandru Bordi. Schiorul pietrean a fost deja confirmat în lotul olimpic de tineret al României, participant în anul 2019 la Festivalul European Olimpic de Tineret.

Pe 8 ianuarie, Alex Bordi va pleca în Bulgaria pentru a se alinia la startul altor două concursuri înscrise sub egida federaţiei internaţionale de schi. Întrecerile noi sunt anunţate în staţiunile Pomporovo, respectiv Boroveţ. La Pomporovo, pietreanul va concura în cadrul a două coborâri de slalom, în vreme ce la Boroveţ, Bordi va fi înscris într-o probă de slalom şi într-alta de slalom uriaş.

Zilele acestei săptămâni îl găsesc pe schiorul nostru în antonamentul de la Sinaia şi Predeal. „Facem eforturi extraordinare să-l ţinem în pregătire pe zăpadă. Ne bucură faptul că antrenorii de acolo l-au acceptat în programul lor de pregătire“, a completat Ioan Bordi. De o zi liberă şi pauză în pregătire, Alexandru s-a bucurat doar în prima zi de Crăciun.

Acasă, tatăl lui Alex Bordi se ocupă de pregătirea elevei sale, Catinca Pepene (15 ani). Pe pârtiile din judeţele învecinate unde mai există zăpadă, tânăra schioare pietreană se pregăteşte pentru a ocupa un loc fruntaş în clasamentul final al etapelor de Campionat Naţional la nivelul categoriei cadeţilor. 18-19 ianuarie sunt zilele programate pentru desfăşurarea respectivelor întreceri, pe pârtia de la Şuior, în Maramureş, lângă Baia-Mare. (Ciprian AVĂDANEI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here