Acasă Social Se cunosc numele primilor noi directori de şcoli

Se cunosc numele primilor noi directori de şcoli

1547
0
DISTRIBUIȚI

l după evaluarea CV-urilor şi după prima serie de interviuri, au fost făcute publice numele celor care, înainte de contestaţii, păstrează cele mai mari şanse pentru un fotoliu de director / director adjunct

Profesorii care au vizat ocuparea unor posturi de director/director adjunct, din şcolile nemţene, au intrat, miercuri, 19 iulie, la proba interviului. Cel din urmă obstacol, dintr-un total de trei probe. Astfel, după prima zi de interviuri, se cunosc rezultatele celor care se pregătesc să preia funcţiile scoase la concurs. În prima rundă, au fost 21 de candidaţi la interviu, pentru funcţiile de director/director adjunct, de la 14 unităţi de învăţământ. Prima serie de directori evaluaţi a primit, pe linie, calificativul „admis“. Excepţii au făcut preotul Dan-Ovidiu Cojan, directorul Liceului Teologic Ortodox „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena“ din Piatra-Neamţ şi Maria-Claudia Moroiu, profesoara care şi-a depus candidatura pentru funcţia de director adjunct de la Colegiul Tehnologic „Spiru Haret“, din Piatra-Neamţ. Reamintim că, ambii candidaţi au fost respinşi la proba scrisă, dar au avut posibilitatea să participe şi la celelalte probe deoarece perioada de contestaţii pentru proba scrisă s-a suprapus cu desfăşurarea celorlalte probe.  „Candidaţii, pentru a fi admişi la proba scrisă, trebuiau să obţină minim 35 de puncte. Cei care nu au obţinut acest punctaj, potrivit regulamentului concursului, au avut dreptul la contestaţii. Noi nu am ştiut dacă aceştia îşi vor exercita acest drept şi, cum perioada de contestaţii s-a suprapus cu desfăşurarea celorlalte probe, candidaţii au avut posibilitatea să se prezinte şi la următoarele etape. Pentru a putea ocupa unul din posturile dorite, candidaţii trebuie să cumuleze, în final, minim 115 puncte, după toate cele trei probe“, a adus lămuriri, prof. Elena Laiu, inspector şcolar general adjunct al Inspectoratului Şcolar.

După proba scrisă, au existat şi nemulţumiţi, unul dintre aceştia fiind părintele Cojan, care s-a arătat dezamăgit de modul de evaluare a competenţelor manageriale.

„O realitate dureroasă a modului de evaluare a competenţelor manageriale şi a experienţei didactice îndelungate, a celor care s-au dovedit a fi, cu adevărat, «martiri» ai sistemului de învăţământ actual“, a precizat pr. Cojan, într-o postare, pe pagina sa de Facebook.

Clasamente provizorii – „proba“ contestaţiilor poate schimba situaţia finală

Pentru Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida“ din Piatra-Neamţ s-au înscris, în cursa pentru ocuparea postului liber de director adjunct, trei candidaţi. După toate probele competiţiei, s-au obţinut următoarele punctaje: Mihaela Gabriela Zachman – 120,45; Alina Ionela Avram – 119,25 puncte;  Luciana Mihalache – 110,55 puncte (nu a obţinut punctajul minim pentru a fi admisă).

La Colegiul Tehnologic „Spiru Haret“ din Piatra-Neamţ au fost doi candidaţi, dar, aşa cum am amintit, prof. Moroiu a ieşit din joc. În final, Mona Elena Cozma a scos 129,25 de puncte şi se califică pentru funcţia de director adjunct la „Spiru Haret“. La Liceul Teologic Ortodox de la Piatra-Neamţ, lucrurile rămân zub zodia numirii prin delegaţie, până la organizarea unui nou concurs. Şi la Liceul Ortodox „Cuvioasa Parascheva“ din Agapia a fost concurenţă, pentru postul de director înscriindu-se trei candidaţi, iar pentru cel de adjunct doar unul.

Pentru postul de director, clasamentul provizoriu este: Daniela Filip – 138,20 puncte; Monica Maria Asofiei – 129,90 punste şi Alexandra Frenţescu – 121,25 puncte.

Celelalte rezultate vor fi anunţate oficial de către reprezentanţii ISJ.

Clasamentele prezentate sunt provizorii, ele putând suferi modificări după perioada contestaţiilor. Ieri, a fost evaluată o altă serie de candidaţi, care a urmărit ocuparea unor funcţii vacante de directori, din cadrul altor 23 de şcoli. Interviurile au fost programate până în data de 25 iulie.

(M. TEODOROF)

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here