Acasă Economic Seară dedicată prozei, la „Cenaclul de joi“

Seară dedicată prozei, la „Cenaclul de joi“

757
0
DISTRIBUIȚI

La Biblioteca Judeţeană „G. T. Ki-rileanu“ va fi organizată o nouă ediţie a Cenaclului de joi, manifestare care reuneşte tinerele talente din Piatra-Neamţ şi din împrejurimi.

Astăzi, 19 noiembrie, de la ora 17.00, în fostul sediu al filialei de carte străină, moderatorii Adrian G. Romila şi Delia Tărcăoanu îl vor avea ca invitat pe tânărul prozator Pavel Sava, elev al Colegiului Naţional „Calistrat Hogaş„.

Aceste întâlniri între tinerii pasionaţi de literatură şi poezie au loc de peste doi ani de zile, iar regularitatea cu care au loc aceste întrevederi dovedeşte că în Piatra-Neamţ există într-adevăr un nucleu al tinerilor talentaţi, cu reale valenţe de scriitori. Iată cum a început totul: „Am conceput o deviză «Cultură la liber şi numai de plăcere!», un afiş, o pagină de Facebook (administrată de promiţătoarea Irina Nuţu), am convenit o zi (joia, la două săptămâni), o oră (17) şi o strategie: vom citi şi comenta poeziile celor care se înscriu (selectate anterior de mine), vom avea, când se iveşte ocazia, invitaţi, vom fi prezenţi la manifestări literare locale, vom viziona filme de artă şi, sub aceleaşi auspicii poetice, le vom discuta. Totul a decurs conform aşteptărilor, căci am avut public de la prima şedinţă, tineri pasionaţi, inteligenţi, defe-renţi şi deschişi, şi am format deja o «familie» cenaclieră care asigură minunate seri de lectură şi dialog. Se discută foarte serios şi aplicat, cu textele în faţă, se încrucişează concepte, analogii şi impresii, în polemici din care nu lipsesc relaxarea şi spiritul ludic. Totul se desfăşoară firesc, fără crispare şi poză intelectuală, într-o atmosferă care a redescoperit libertatea binefăcătoare a frumuseţilor din cuvinte, idei, afecte şi simboluri“, preciza prof. Adrian G. Romila, coordonatorul cenaclului, într-un editorial din revista „Conta“.

(S. DAMIAN)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here