Sebastian Leontică – medalie de argint la Olimpiada Internaţională de Fizică

Sebastian Leontică, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Petru Rareş“ Piatra-Neamţ, a obţinut o medalie de argint la ediţia din acest an a Olimpiadei Internaţionale de Fizică – găzduită de Indonezia în perioada 16-23 iulie.

Sebastian a obţinut biletele către Bali (localitatea care a găzduit competiţia) la jumătatea lunii mai, când a trecut cu bine peste proba de baraj la care au participat peste 20 de elevi ce au fost premiaţi la Olimpiada Naţională de Fizică.

Elevul pregătit de profesorul Dorel Ha-ralamb s-a calificat şi în 2016 în lotul lărgit al României, dar nu a reuşit să acceadă în lotul restrâns.

Sebastian Leontică este un veteran al competiţiilor la disciplina Fizică, dar nu numai (el bifând şi participări la concursurile de Astronomie).

În acest an, în martie, el a obţinut menţiune la Concursul Naţional de Fizică „Evrika“. Mai apoi, în luna aprilie, la Olimpiada Naţională de Fizică a fost recompensat cu o menţiune din partea Ministerului Educaţiei şi cu medalie de aur din partea Societăţii Române de Fizică, deoarece a obţinut cel mai mare punctaj la proba teoretică.

(Liviu ILIE)

Un comentariu la „Sebastian Leontică – medalie de argint la Olimpiada Internaţională de Fizică

  • iulie 28, 2017 la 11:33 AM
    Permalink

    Felicitari!
    Respect pentru d-nul profesor HARALAMB.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>