Acasă Sport Seminar de jiu-jitsu brazilian la Piatra-Neamţ

Seminar de jiu-jitsu brazilian la Piatra-Neamţ

246
0
DISTRIBUIȚI

l  participă maestrul Nick Brooks

În acest sfârşit de săptămână, Piatra-Neamţ va fi gazda unui eveniment inedit în peisajul artelor marţiale. Este vorba despre primul seminar de jiu jitsu brazilian organizat vreodată în municipiul reşedinţă de judeţ. Evenimentul va fi desfăşurat în compania unei legende a acestui sport: maestrul Nick Brooks (centură neagră două trese sub Roger Gracie), care deţine un CV impresionant, fiind multiplu campion european şi mondial, între anii 2005-2017. Deşi are 52 de ani, Nick Brooks încă mai concurează şi ţine capul de afiş al competiţiilor la care participă. Seminarul se va desfăşura pe durata a două zile (astăzi 30 septembrie şi mâine 1octombrie), la Sala Sporturilor „Ceahlăul“, ora 11 fiind ora de începere atât sâmbătă, cât şi duminică. Sunt invitaţi la acest eveniment nu doar practicanţii de bjj ci toţi iubitorii sportului care doresc să pătrundă în tainele jiu jitsului brazilian.

Jiu-Jitsu Brazilian, cunoscut şi ca BJJ, după prescurtarea din limba engleză (Brazilian Jiu-Jitsu) este un sport de contact care se bazează pe lupta la sol şi care, prin folosirea tehnicilor articulare şi a ştrangulărilor, îl forţează pe oponent să renunţe la luptă. Pe principiul folosirii cât mai eficiente a tehnicii şi în special a pârghiilor, în dauna atributelor fizice (greutate, forţă explozivă, alonjă etc.), un practicant fără atribute fizice de excepţie are şanse de reuşită ridicate în luptă, în faţa unui adversar superior din punct de vedere fizic. Stilul a fost creat la începutul secolului 20 de către familia Gracie, în Brazilia. BJJ-ul poate fi practicat şi pentru auto-apărare alături de alte tehnici de luptă corp la corp, pentru aspectul competiţional (Gi şi No Gi) sau pentru competiţiile de arte marţiale mixte (Mixed Martial Arts sau MMA).

„Practic jjb de zece ani, am început să deprind tainele acestei arte marţiale în Anglia. De aproximativ un an m-am întors în Piatra-Neamţ şi mi-am îndeplinit un vis, de a deschide un club propriu de jiu jitsu brazilian. Mă bucură interesul arătat, în prezent echipa Lions BJJ Piatra-Neamţ numărând peste 20 de membri. Este cel mai popular sport în USA şi sunt convins că în curând şi în România. Aştept pe toată lumea interesată la seminarul de la sfârşitul acestei săptămâni, care va avea loc la Sala Sporturilor «Ceahlăul». Va fi o oportunitate pentru a lua contact cu această artă marţială, dar în primul rând de a se antrena alături de o legendă a acestui sport, Nick Brooks, multiplu campion mondial şi european“, a declarat Cătălin Coşarcă. Acesta este preşedintele Clubului Lions BJJ Piatra-Neamţ şi totodată organizatorul seminarului, la rândul său vicecampion european în 2014 şi campion mondial în 2015.

(Ciprian AVĂDANEI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here