Acasă Social Sfidare la adresa Poliţiei Locale

Sfidare la adresa Poliţiei Locale

1759
0
DISTRIBUIȚI

Zilnic, cititorii ne trimit imagini cu şoferii nesimţiţi care îşi parchează maşinile pe trotuare, pe spaţiul verde sau pe trece-rile pentru pietoni din municipiul Piatra-Neamţ, ignorând astfel legea.

Ieri dimineaţă, un conducător auto a fost identificat, pentru a doua oară, într-o ipostază rutieră greşită, lăsându-şi vehicu-lul pe trotuarul din zona troiţei situate în cartierul Dărmăneşti al urbei de sub Pietricica, blocând astfel calea de acces pieto-nală. După cum se poate vedea în imaginea surprinsă de o localnică, este vorba despre un Volkswagen înmatriculat NT-85-RML. Pentru că nu este pentru prima oară când parchează aiurea, şoferul în cauză a fost „luat la ochi“ de vecini, aceştia fiind contrariaţi că Poliţia Locală nu face nimic. „Din moment ce nu iau atitudine, presupun că domnii agenţi dorm în post. Şi uite aşa aşteptăm tragedii, în loc să le evităm. E clară lipsa de implicare a celor care ar trebui să aplice legea. Acum, probabil sunt ocupaţi să mai încătuşeze vreun necăjit care traversează aiurea“, a spus Mariana.

De ce la Roman se poate şi la Piatra-Neamţ nu?

Reamintim că este în atribuţiile Poliţiei Locale să îi sancţioneze pe cei care îşi lasă maşinile aiurea sau încalcă alte norme civice, aşa cum se întâmplă frecvent la Roman. Cu titlu de exemplu, numai în perioada 12-18 martie, agenţii locali din urbea muşatină au identificat 104 şoferi care parcaseră aiurea şi i-au amendat (cu 11.950 de lei) pe 74 dintre aceştia. Ceilalţi 30, aflaţi la prima abatere, au scăpat cu avertismente. În Piatra-Neamţ rar se aude de vreun şofer sancţionat pentru că şi-a lăsat maşina într-un loc nepermis, mai ales că mulţi dintre cei vizaţi sunt oameni „cu greutate“, unii chiar funcţionari publici. Scuza poliţiştilor locali ar fi că atunci când găsesc un vehicul parcat aiurea, şoferul nu e acolo şi echipajul nu poate sta să-l aştepte ca să-l taxeze. Cei de la Roman, însă, au găsit soluţia: pozează autoturismul ca dovadă şi-i lasă conducătorului auto o invitaţie în bord, să se prezinte la sediu pentru a fi sancţionat (nu neapărat pecuniar). Dacă respectivul nu vine, atunci este amendat pentru că nu s-a prezentat la invitaţia scrisă. Astfel, numai săptămâna trecută au fost „arşi“ la buzunare (cu 3.250 de lei) 12 romaşcani care au ignorat invitaţiile lăsate de oamenii legii.

Tot la Roman, dovadă că dacă există implicare apar şi rezultatele, un agent al Poliţiei Locale aflat într-un autoturism de serviciu şi filmat când trecea pe culoarea roşie a semaforului, a fost penalizat.      „M-am autosesizat în urma vizionării acelei postări de pe o pagină de socializare, în care apărea un agent al Poliţiei Locale care, aflat în maşina din dotarea Direcţiei, a trecut, în zona Pieţei Centrale, pe culoarea roşie a semaforului. Astfel, acesta a fost sancţionat şi, pentru următoarele 90 de zile, îşi va îndeplini atribuţiile în patrula pedestră“, a declarat primarul Lucian Micu.

În cazul în care identificaţi şoferi care parchează sfidând legea şi bunul simţ, puteţi da un imbold Poliţiei Locale Piatra-Neamţ la numărul de telefon 0233/231300, ori să anunţaţi Poliţia Locală Roman la 0233/741119 sau Poliţia Locală Târgu-Neamţ la 0233/790245. Dacă agenţii din subordinea primăriilor nu reacţionează, vă puteţi adresa Serviciului Poliţiei Rutiere, la numărul de telefon 0233/212177!

(Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here