Home Social Elevi pregătiţi pentru incendii şi cutremur

Elevi pregătiţi pentru incendii şi cutremur

Email Imprimare PDF

Elevii de la trei unităţi şcolare din municipiul Roman au participat, în urmă cu două zile, la un exerciţiu care ar trebui să îi înveţe cum să reacţioneze în cazul unui cutremur sau incendiu, mai ales în cazul în care acesta îi prinde la şcoală.

Şcolile participante au fost „Vasile Alecsandri“, „Mihai Eminescu“ şi Seminarul Teologic „Episcop Melchisedec“, printre obiectivele urmărite fiind cele legate de familiarizarea elevilor şi a cadrelor didactice cu modul de comportare în perioada premergătoare, pe durata desfăşurării şi în perioada de înlăturare a efectelor cutremurelor, precum şi dezvoltarea capacităţii de percepţie a protecţiei civile ca ansamblu de activităţi cu caracter exclusiv umanitar. În cele două şcoli gimnaziale pompierii au organizat câte un exerciţiu de eva-cuare în caz de incendiu, iar la seminar a fost simulat un cutremur. Cei mai receptivi la învăţămintele pompierilor s-au dovedit a fi copiii din grupa de grădiniţă a Şcolii gimnaziale „Mihai Eminescu“.

Scopul exerciţiilor a fost şi pregătirea personalului didactic pentru a conduce aplicarea regulilor de comportare şi a măsurilor de protecţie, pe timpul şi imediat după producerea unui cutremur, dar şi pregătirea elevilor pentru un astfel de eveniment. Pe parcursul a 30 de minute, a fost realizată evacuarea tuturor persoanelor din incinta şcolilor, în ordine, şi a fost instalat un punct de adunare a răniţilor. Elevii au fost conduşi la locul de adunare dinainte stabilit pentru fiecare clasă. Exerciţiile de simulare a unui incendiu şi cutremur au fost organizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Neamţ.

 

 

 

 

 

 

 

Nou ! Cititi zilnic

Nume:

Email:

Termeni si Conditii


Cine e online

Avem 157 vizitatori online
Banner
Banner
Banner
Banner