Acasă Eveniment Student ucigaş – închisoare pe viaţă

Student ucigaş – închisoare pe viaţă

985
0
DISTRIBUIȚI

l el va trebui să plătească daune de o jumătate de milion de euro

Aurelian Giosan, studentul romaşcan care, în noiembrie 2015, şi-a înjunghiat de zeci de ori colegii de cameră, iar pe unul l-a omorât, a fost condamnat ieri la închisoare pe viaţă, de Tribunalul Iaşi.

Instanţa a hotărât, totodată, ca el să plătească daune de 500.000 de euro către Casian Harpa, tânărul care a scăpat cu viaţă, şi Octavian şi Ghenadie Nour, rudele celuilalt student ucis. Sentinţa nu este definitivă.

Omorul s-a petrecut în dimineaţa de 9 noiembrie 2015. Atunci Giosan, dependent de „păcănele“ şi rămas fără bani a vrut să fure laptopul unui coleg, pentru a-l amaneta şi, ca să nu fie depistat, s-a gândit să-i omoare pe cei din cameră şi să inventeze un „personaj“ responsabil de crimă.

Casian Harpa, care a supravieţuit atacului, deşi a fost înjunghiat de 20 de ori, a povestit însă cum a decurs întregul eveniment. Din nefericire, Victor Nour, celălalt student basarabean, care a fost înjunghiat de 40 de ori, n-a mai putut fi salvat.

După comiterea faptei, Giosan a dat foc unei saltele din cameră, pentru a distruge urmele, a încuiat uşa şi a plecat. El a fost prins la câteva ore în casa părintească din Roman.

(Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here