Acasă Eveniment Suspiciuni de mită la Poliţia Rutieră Târgu-Neamţ

Suspiciuni de mită la Poliţia Rutieră Târgu-Neamţ

1719
0
DISTRIBUIȚI

Ancheta în cazul poliţiştilor şpăgari de la Biroul Rutier Piatra-Neamţ a continuat, chiar dacă agenţii respectivi au fost trimişi în judecată, iar o parte şi condamnaţi cu suspendare pentru luare de mită. Astfel, prin extinderea cercetărilor, s-a stabilit că există suspiciuni de fapte de corupţie şi la Biroul Rutier Târgu-Neamţ, unde lucrează şapte poliţişti.

În acest context, patru agenţi au primit citaţie să se prezinte la Parchetul Tribunalului, pe 11 decembrie; respectivii având momentan calitatea de martori. În dosarul „desprins“ din primul instrumentat la Piatra-Neamţ se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infrac-ţiunilor de luare de mită şi complicitate la această faptă.

După cum am relatat la vremea respectivă, dosarul „şpăgarilor de la Rutieră“ a fost instrumentat de  DNA Bacău, în colaborare cu ofiţerii anticorupţie de la noi şi s-a lăsat cu reţinerea a 13 poliţişti care luau mită de la şoferii prinşi să încălcau legea. Probatoriul s-a bazat, în mare parte, pe mai multe imagini şi convorbiri surprinse de camerele video ale anchetatorilor montate special pe autospecialele Poliţiei Rutiere.

(Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here