Acasă Eveniment Tânără din Bălţăteşti arsă de vie

Tânără din Bălţăteşti arsă de vie

377
0
DISTRIBUIȚI

Din motive care nu au fost stabilite deocamdată, o tânără de 23 de ani, din comuna Bălţăteşti, a murit arsă de vie în seara de 4 noiembrie. Fata, care avea un sever handicap mintal („ţipa, se dădea cu capul de pământ“, au povestit rudele), a fost găsită fără suflare pe patul din camera în care stătea, având arsuri pe tot corpul. Victima locuia cu mama ei (în vârstă de 58 de ani), după ce tatăl îi murise în urmă cu câţiva ani.

Aşa cum au povestit rudele tinerei, în seara tragediei mama fetei îi pregătea acesteia mâncarea, în timp ce tânăra rămăsese singură într-o bucătărie. Când s-a dus să o servească, femeia (însoţită de o nepoată minoră) a găsit-o moartă pe pat, iar în cameră arzând nişte haine de pe aceasta. A luat o pătură, a stins ultimele rămăşiţe şi apoi a sunat la 112. Iniţial, pompierilor li s-a spus că ar fi fost o explozie, însă la faţa locului nu au fost identificate urme care să susţină respectiva ipoteză. Când au ajuns la locul evenimentului, salvatorii au constatat că arseseră doar hainele de pe tânără şi o parte din patul pe care aceasta se afla, însă nimic altceva din cameră.

De asemenea, la soba în care ardea focul nu umblase nimeni, iar în cameră nu au fost găsite substanţe combustibile care să provoace incendiul în care a murit tânăra. În aceste condiţii, pompierii nu îşi explică de unde a pornit focul, mai ales că patul pe care a fost găsită victima era la trei metri de sobă, iar mama fetei (ca o măsură de precauţie), legase portiţa sobei cu o sârmă; aceasta fiind găsită tot asigurată.

Cadavrul tinerei a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală pentru necropsie, urmând ca în acest fel să se afle cauza decesului. Pornind de aici, criminaliştii ar putea determina apoi şi modul în care a ajuns tânăra să ardă de vie. Deocamdată, pe numele mamei fetei a fost întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă.

(Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here