Acasă Economic Ţara lui ANAF Vodă: Restaurant închis pentru bacşişul de 40 de lei

Ţara lui ANAF Vodă: Restaurant închis pentru bacşişul de 40 de lei

831
2
DISTRIBUIȚI

Lucrătorii Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) au mai dat o lovitură, weekend-ul trecut, când au făcut un control la un restaurant din zona Pieţei Centrale a municipiului Piatra-Neamţ şi au dispus suspendarea activităţii, pe o perioadă de trei luni, a societăţii comerciale care administrează respectivul local.

ANAF a amendat-o pe patroana restaurantului pentru că, la controlul făcut, în casieria unităţii de alimentaţie publică a fost găsit un plus de 40 de lei. Patroana a încercat să le explice oamenilor legii că acei bani sunt bacşişul chelneriţei, însă cei de la ANAF nu s-au lăsat înduplecaţi. Administratoarea localului, de altfel unul cu vânzări foarte mari şi cu vad deosebit, le-a spus controlorilor că va contesta decizia de sancţionare şi cea prin care i s-a impus suspendarea activităţii pe trei luni. Ea a încercat să le explice că, în condiţiile în care trebuie să închidă restaurantul, cele două angajate pe care le are vor rămâne fără serviciu, iar firma va merge pe pierdere, deşi în toţi anii de la înfiinţare a achitat integral dările la stat. Drept urmare, inspectorii ANAF, iritaţi de comentariile patroanei, i-au trimis o invitaţie, cerându-i să se prezinte la Fisc, în Suceava, cu toate actele firmei care justifică activitatea pe ultimii doi ani.

Momentan, administratoarea localului pare hotă-râtă să continue lupta cu cei de la ANAF, refuzând să se deplaseze, pe cheltuiala ei, până la Suceava, ca să le dea inspectorilor documentele cerute. Ea afirmă că nu se sustrage de la verificări, dar să vină cei de la Suceava la Piatra-Neamţ să-i ia actele, nu să consume ea timp şi bani pentru comoditatea inspectorilor antifraudă. Ori, să depună actele la Finanţe în oraş, iar în paralel urmează să conteste în instanţă măsura suspendării activităţii firmei.

După cum am mai relatat, de la începutul anului, în judeţul nostru, inspectorii antifraudă au închis nouă firme. Cinci dintre acestea au fost închise timp de o lună pentru că nu aveau aparate de marcat electronice fiscale, iar alte patru pentru că au refuzat efectiv să emită bonuri fiscale clienţilor.

În aceeaşi perioadă, autorităţile au aplicat 40 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 128.000 de lei şi au confiscat bani şi bunuri în valoare de 1.184 de lei.

Controalele făcute la noi au vizat domeniul comerţului cu produse alimentare (alimentaţie pu-blică, restaurante, baruri, legume-fructe) şi nealimentare (flori, plante ornamentale şi tutun), precum şi domeniul prestării de servicii (pază şi protecţie, ori reparaţii auto).

Verificările, care continuă în această perioadă, urmăresc respectarea prevederilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 28 / 1999, privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electro-nice fiscale.

(Mihai SAVA)

2 COMENTARII

  1. Cei de la ANAF ar trebui sa verifice si pensiunile renumite din jurul Bicazului,renumite si pentru inchirieri cu ora pentru sex,carora nu li se elibereaza bon fiscal,sau cum se inchiriaza restaurantele pentru nunti,sumele incasate nu sunt trecute prin contabilitatea firmei,pe timp de iarna angajatii sunt platiti cu 1/2 norma in acte,dar de fapt ei lucreaza normal,etc.

  2. Ce bine ca au inchis nenorocita aia de spelunca…trebuiau s-a inchida si cuibul cersetorilor adica spelunca de langa Panmont …ar fi fost super!!!MULTUMIM ANAF!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here