Acasă Economic Tariful la taxi, majorat din nou

Tariful la taxi, majorat din nou

952
0
DISTRIBUIȚI

În şedinţa Consiliului Local din luna februarie Consiliul Local Piatra-Neamţ decidea majorarea preţului unui kilometru parcurs cu taxiul de la 2,2 lei la 2,5 lei, deşi Asociaţia Naţională a Patronatului Operatorilor de Transport în Regim de Taxi (ANPOTRT) a solicitat o mărire a tarifului maximal de până la 3,7 lei. Pentru că cei 30 de bani în plus nu le-au convenit, taximetriştii au ameninţat cu proteste, astfel că, în şedinţa de marţi, 24 aprilie, proiectul a fost din nou supus la vot. Nici de această dată, însă, aleşii nu au aprobat suma de 3,7 lei/kilometru, ci au spus stop la 2,9 – reprezentând tariful maxim pe care operatorii îl pot practica. E lesne de înţeles că majoritatea dintre ei vor alege să crească preţurile, mai ales dacă vorbim de cele ale călătoriilor pe timp de noapte. Acest lucru a fost confirmat şi de liderul de sindicat, de asemenea taximetrist.

„Suntem aproximativ mulţumiţi. De acum, fiecare va majora după cum crede de cuviinţă. Pe timp de zi eu personal nu voi depăşi cei 2.5 lei stabiliţi anterior de Consiliul Local. Voi «umbla» însă la tariful de noapte; probabil îl voi ridica până la 2,7 lei“, a spus Ioan Lăzăroaie.

Taximetriştii au solicitat aceste majorări deoarece, spun ei, tariful maximal la Piatra-Neamţ este acelaşi de aproximativ 15 ani, iar între timp, din cauza creşterii preţului la carburanţi pragul maxim până la care puteau ridica preţurile a fost atins.

Reprezentanţii sindicaliştilor din domeniul taximetriei au mai precizat că acum aşteaptă să li se rezolve celelalte probleme pe care le-au sesizat autorităţilor – lipsa toaletelor ecologice din apropierea staţiilor, lipsa marcajelor care delimitează aceste staţii sau reconfigurarea totală a unora dintre ele.

(Roxana CHIRILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here