Acasă Cultura Teatrul Tineretului participă la Festivalul Internaţional de Teatru Nou Arad

Teatrul Tineretului participă la Festivalul Internaţional de Teatru Nou Arad

1500
0
DISTRIBUIȚI

Spectacolul „Ludibrium“ a fost selectat în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru Nou de la Arad, ediţia a V-a, care se desfăşoară în perioada 6 – 14 mai. Reprezentanţia va avea loc luni, 8 mai, de la ora 19, în Sala Mare a Teatrului Clasic „Ioan Slavici“ din Arad.

Spectacolul Teatrului Tineretului este integrat secţiunii „Focus Andrea Gavriliu“, dedicată „unei artiste cu evoluţie remarcabilă în teatrul românesc, de o incontestabilă originalitate şi prospeţime a viziunii, un mic geniu ludic“, după cum declară Claudiu Groza, critic de teatru, selecţionerul festivalului. Celelalte spectacole ale secţiunii sunt: „Iarna“ de Jon Fosse, în regia lui Mihai Măniuţiu, coregrafia aparţinând Andreei Gavriliu,Teatrul „Nottara“, Bucureşti, „d’ECOurage“, un spectacol de Andrea Gavriliu, Teatrul Naţional Cluj-Napoca, „O femeie“, după Peter Esterhazy, un spectacol de Andrea Gavriliu, Facultatea de Teatru şi Televiziune, Universitatea „Babes Bolyai“ Cluj-Napoca.

Cealaltă secţiune a festivalului este „Focus MicROmania“, ce reuneşte spectacole „despre România cea mică, România întâmplărilor de zi cu zi, România vieţilor noastre şi a năravurilor personale/colective de care ne izbim cotidian“, după cum declară criticul Claudiu Groza.

(Natalia RÎŞTEI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here