Acasă Sport Tenis de câmp – România vs Luxemburg : Luni, FR Tenis vine,...

Tenis de câmp – România vs Luxemburg : Luni, FR Tenis vine, din nou, în vizită la Piatra-Neamţ

1066
0
DISTRIBUIȚI

Răzvan Itu, vicepreşedintele Federaţiei Române de Tenis şi-a anunţat o nouă vizită la Piatra-Neamţ pentru ziua de luni, 18 decembrie. Scopul noii sale deplasări este legat de rezolvarea mai multor probleme ce ţin de toate aspectele organizării şi disputării meciurilor de „Cupa Davis“ între împotriva selecţionatei similare a Luxemburgului. Confruntările (în total cinci la număr) vor avea loc în zilele de 3 si 4 februarie 2018. Răzăvan Itu susţine că infrastructura găsită la Sala polivalentă pietreană, dar şi relaţia strânsă de prietenie pe care antrenorul pietrean Romeo Stoica a păstrat-o cu diriguitorii FR Tenis au însemnat „reţeta succesului“ în găzduirea acestui important eveniment sportiv internaţional în urbea noastră.

„Un aeroport aici ar fi însemnat ceva extraordinar“

„Era mai bine să fi avut şi aeroport, aici, la dumneavoastră. În lipsa unei aerogări la Piatra-Neamţ, ne vom orienta către aeroportul de la Iaşi pentru a face legătura echipelor şi oaspeţilor ITF cu oraşul gazdă al întrecerii, Piatra-Neamţ. Asta însă implică timp pierdut, oboseală şi costuri în plus“, menţionează vicepreşedintele Itu.

Zilele trecute a fost stabilită suprafaţa de joc în programul meciurilor de „Cupa Davis“, între echipele României şi Luxemburgului de la Sala Polivalentă pietreană. „Nu va fi un strat de zgură întrucât această suprafaţă încetineşte jocul. Este vorba despre o suprafaţă dură, un hard greenSet, suprafaţă ce convine lui Marius Copil, dar şi celorlalţi jucători ai echipei României. Este o suprafaţă acceptabilă peste tot în lume, similară celei de pe terenurile turneului Australian Open“, vine completarea vicepreşedintelui FRT, Răzvan Itu.

Copii de mingi de la cluburile pietrene

Copii de mingi postaţi la marginea terenului care vor ajuta la desfăşurarea evenimentului vor fi selecţaţi din cadrul cluburilor de tenis din oraş. Componenţa echipelor din cele două tabere adverse va putea fi cunoscută abia cu zece zile înaintea datei de disputare a meciurilor. Înaintea duelului respectiv, jucătorii echipelor de Cupa Davis ale României şi Luxemburgului vor ajunge la Piatra-Neamţ, pentru acomodarea cu zona şi antrenamentele specifice, cu o săptămână înaintea momentului de start al primului duel.

Octavian Belu şi Mariana Bitang, aşteptaţi şi ei la Piatra-Neamţ

Acesta a lăsat de înţeles că pe durata meciurilor de Cupa Davis a echipei Românmiei, la Piatra-Neamţ va ajunge şi Octavian Belu, antrenorul lotului olimpic de gimnastică al României. „M-a anunţat că vrea să vin să se convingă şi dumnealui de infrastructura bazei sportive de la Sala Polivalentă, dar şi de zonele limitrofe. Dacă va ajunge Belu, ar fi de aşteptat să vină şi Mariana Bitang“, a adăugat Răzvan Itu.

„Va fi ceva unic“

Pe durata zilelor dedicate meciurilor de Cupa Davis la teni, diriguitorii FR Tenis vor să găsească în Polivalenta de pe Calea Romanului „o sală neîncăpătoare. Ar fi foarte important pentru toţi să avem tribunele pline. Oamenii să vină să susţină echipa României, care este favorită la victorie, dar şi să asiste la un spectacol sportiv de calitate. Va fi ceva unic să-i vezi pe cei mai buni jucători români de tenis de câmp la momentul de faţă“, a mai spus vicepreşedintele FR Tenis, Răzvan Itu.

Preţul biletelor va fi stabilit ca pentru zonă

Preţul biletelor la jocurile de „Cupa Davis“ în Polivalenta pietreană urmează să fie fixat în zilele următoare. Pentru achiziţionarea unui asemenea tichet, conducerea FRT îi asigură pe pietreni că nu vor trebui să plătească la fel ca în meciul de Fed Cup al echipei feminine, disputat la Cluj-Napoca. Acolo, pentru o singură zi, un bilet costa, pentru o singură zi, 110 lei (inel 1), 90 lei (inel 2) şi 75 lei (inel 3). „Vom stabili un preţ ca pentru zona oraşului dumneavoastră, nicidecum ca în turneul de la Fed Cup-Napoca ori Bucureşti“, asigură „vicele“ Itu.

În prima zi a turneului de Cupa Davis se vor disputa două meicuri de simplu, iar în a doua zi, pe 4 februerie 2018 sunt anunţate alte două meciuri de simplu şi un dublu.

Gilles Muller, cel mai cunoscut tenismen luxemburghez

La Sozopol, în Bulgaria, unde Luxemburgul a obţinut promovarea, echipa căpitanului-nejucător Johny Goudenbour a fost reprezentată la simplu de doi jucători fără clasament ATP în acest moment: Ugo Nastasi (24 de ani) fost ocupant al locului 656 ATP, în 2015 şi Christophe Tholl (22 de ani) fost ocupant al locului 1.639 ATP în 2016. Alex Knaff, locul 1.285 de dublu a jucat un singur meci de simplu, el evoluând în partidele de dublu, partener de obicei cu Tom Diederich, de asemenea fără clasament ATP. Cel mai cunoscut tenismen luxemburghez este Gilles Muller, sportiv care ocupă locul 25 în clasamentul mondial de simplu.

Retrogradare din Grupa I după 24 de ani

România a retrogradat din Grupa I pentru prima oară după 1993, după ce a pierdut cu 5-0 confruntarea cu Israel. Jocurile respective s-au disputat la sfârşitul lunii octombrie, la Ramat Hasharon. Duelul a însemnat meciul „baraj“ pentru menţinerea în Grupa I valorică a zonei Europa-Africa. Fără să se poată baza pe cei mai buni jucători ai ei (Marius Copil, Horia Tecău sau Florin Mergea), echipa de Cupa Davis a României a retrogradat după 24 de ani din Grupa I, în Grupa a II-a (al treilea eşalon mondial).

Romania a fost cap de serie la tragerea la sorţi. „Tricolorii“ trebuie să treacă trei tururi pentru a reveni în Grupa I mondială. Dacă vor pierde, însă, duelul cu Luxemburg, jucătorii români vor mai juca un tur play-off pentru menţinere/retrogradare.

Împotriva echipei de „Cupa Davis“ a Luxemburgului, „tricolorii“ vor juca în premieră. Dacă o echipă îşi asigură victoria după patru meciuri, al cincilea joc nu se mai dispută, iar dacă are avantaj de 3-0, se va juca doar un al patrulea meci, după sistemul cel mai bun din trei seturi. Romania – Luxemburg se va disputa după acest sistem nou. În „Cupa Davis“, celelalte întâlniri din Grupa a II-a sunt următoarele: Maroc – Georgia / Slovenia – Polonia / Zimbabwe – Turcia / Egipt – Norvegia / Danemarca – Irlanda / Tunisia – Finlanda / Lituania – Estonia. (C.A.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here