Acasă Eveniment Trafic de influenţă la Hidroelectrica

Trafic de influenţă la Hidroelectrica

1295
0
DISTRIBUIȚI

Procurorii DNA l-au trimis în judecată, sub control judiciar, pe Neculai Catană, fost şef laborator Urmărirea Comportării Construcţiilor Hidrotehnice din cadrul S.C. Hidroelectrica Sucursala Bistriţa S.A., în prezent inginer tot acolo, pentru trafic de influenţă.

În rechizitoriul intrat pe rolul instanţei de sub Pietricica, anchetatorii arată următoarele. La începutul anului 2010, Catană a lăsat să se înţeleagă că are influenţă pe lângă alţi angajaţi de la Hidoelectrica şi de la societăţile afiliate (S.C. Hidroelectrica S.A., S.C. Hidroserv Bistriţa S.A. şi S.C. Hidroserv Slatina S.A.) şi a pretins de la patronul unei firme ca, în schimbul atribuirii unor contracte de mentenanţă la obiective hidroenergetice, să fie subcontractate o parte din lucrări către o societate pe care el o controla în mod direct. „În temeiul acestei înţelegeri, în perioada 2010 – 2012 societatea administrată de persoana respectivă a încheiat şase contracte cu S.C. Hidroserv Bistriţa S.A. şi S.C. Hidroserv Slatina S.A., beneficiar final fiind S.C. Hidroelectrica – Sucursala Bistriţa S.A., în baza cărora a încasat suma totală de 2.368.784 lei. Cele şase contracte încheiate au avut ca obiect reabilitări interioare, exterioare şi platforme, refacere protecţie maluri, defrişări vegetaţie, etc. La rândul său, societatea respectivă a virat în baza unor contracte către firma pe care inculpatul o controla în mod direct suma de 2.186.860,69 lei, beneficiul net al acestuia din urmă fiind în cuantum de 987.498 lei“, se arată într-un comunicat al DNA.

Anchetatorii au dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra mai multor bunuri imobile ale lui Catană, pentru recuperarea prejudiciului.

(Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here