Acasă Eveniment Traficanţi de etnobotanice prinşi la Blocul 40

Traficanţi de etnobotanice prinşi la Blocul 40

1854
1
DISTRIBUIȚI

l clienţii erau, majoritatea, elevi

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate au făcut mai multe descinderi, în ziua de 22 februarie, la Blocul 40 din cartierul Dărmăneşti (al municipiului Piatra-Neamţ), destructurând o reţea care se ocupa cu traficul de droguri. Grupul infracţional era format din cinci persoane (trei bărbaţi şi o femeie – membri ai familiei Mantu, plus hoţul Gheorghe Bozu) şi se ocupa, de aproape un an, cu vânzarea de cannabis şi etnobotanice, în rândul tinerilor (majoritatea elevi de liceu). Oamenii legii i-au supravegheat pe traficanţ i mai multe luni, pentru a stabili cum „lucrau“ şi de unde se aprovizionau, după care, când au avut tot probatoriul, au operat reţinerile. Joi, sub coordonarea DIICOT, poliţiştii, sprijiniţi de jandarmi, i-au prins în flagrant pe trei pietreni, cu vârste cuprinse între 19 şi 29 de ani, asupra cărora au fost găsite trei grame de cannabis şi 30 de grame de substanţ e susceptibile de a avea efecte psihoactive, ce urmau a fi comercializate. Ulterior, au fost făcute patru percheziţii la locuinţele acestora, în blocurile G6 şi G9 de pe strada Grigore Ureche, şi în apartamentul unei femei de 34 de ani, ocazie cu care au fost descoperite şi ridicate aproximativ 50 de grame de cannabis, două kilograme de substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive, mai multe cântare electronice, laptop- uri, tablete, telefoane mobile, stick-uri de memorie, precum şi 38.000 de euro plus 22.500 de lei. „Substanţa vegetală“ era de fapt un amestec de ierburi şi prafuri importate din China, ambalat la plic şi folosit ca drog. Anchetatorii au stabilit că cei mai mulţi dintre clienţii traficanţilor erau tineri, mulţi elevi de şcoală generală şi liceu, iar preţul unui plic cu etnobotanice era 10 lei. Vineri (23 februarie), membrii familiei Mantu şi Gheorghe Bozu urmau să fie prezentaţi Tribunalului, cu propunerea de arestare preventivă, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de risc, efectuare de operaţiuni comerciale cu substanţe susceptibile a avea efect psihoactiv şi constituire de grup infracţional organizat. (Mihai SAVA)

1 COMENTARIU

 1. aratati acest articol doamnelor judecatoare din dosarele 9027/279/2016 , respectiv 3367/279/2016 , intrebati ce masuri au dispus in urma vizionarii imaginilor video prezentate ?
  intrebati politia locala ce declara agentii strechie ionut si diacon andreea ?
  verificati la politia municipala ce declara agentul haldan costel ?
  intrebati la parchetul de pe langa judecatoria piatra – neamt ce numar are dosarul penal din data de 24.08.2016 – legat de aceleasi fapte ?
  intrebati pe procurorul let constantin ce raspuns a dat la imaginile video inaintate de subsemnatul catre IGPR , pasate la parchetul local , in anul 2016 .
  intrebati si despre imaginile prezentate in anul 2015 ( parchet si politia municipala ) .
  intrebati ce cauta persoane din parchet si politie in anturajul celor care se ocupa , printre alte infractiuni , si cu distribuirea drogurilor ?
  toate aceste fapte in locatia str.violetei nr. 2 bloc O 3 , sc. E , mun. piatra- neamt . de ani de zile loc de ilegalitati coordonate de politisti .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here