Acasă Administratie Trei firme se luptă pentru administrarea pieţei

Trei firme se luptă pentru administrarea pieţei

1033
0
DISTRIBUIȚI

l au fost patru competitori, dar asocierea dintre XDataSoft şi Palina COM a întârziat la depunerea ofertei l Urban pare a avea cea mai „atrăgătoare“ ofertă l dacă nu vor fi contestaţii, la începutul lunii octombrie va fi desemnat câştigătorul

Joi, 7 septembrie a fost termenul limită de înscriere pe SEAP pentru firmele doritoare să preia în administrare Piaţa Centrală din Piatra-Neamţ. Din informaţii neoficiale, având în vedere că până în prezent datele nu au fost făcute publice,  patru societăţi s-au arătat interesate de subiect: SC Ralco Team SRL – cu sediul în Bucureşti, SC Kristal – al cărei patron deţine o cafenea din Piatra-Neamţ, societatea Consiliului Local – CMI Urban (care a administrat complexul agroalimentar şi înainte de a fi distrus de incendiu) şi o asociere formată din firmele locale SC XDataSoft şi Palina COM. Aceasta din urmă însă a depăşit cu trei minute termenul de depunere a dosarului, drept pentru care a fost respinsă în cadrul şedinţei de deschidere a ofertelor. Tot potrivit surselor, dintre cele trei firme calificate cea mai „atrăgătoare“ ofertă a fost a Urbanului, ai cărei reprezentanţi s-au arătat dispuşi să plătească primăriei o redevenţă de 68,82% din veniturile încasate din admi-nistrarea pieţei; restul ofertelor nu depăşesc 40 de procente, astfel că în cele din urmă piaţa are toate şansele să ajungă din nou la societatea primăriei.

 

Ce urmează?

 

Legislaţia în vigoare prevede că, începând de astăzi mai sunt 25 de zile pentru analizarea ofertelor şi desemnarea câştigătorului. Conform primarului Dragoş Chitic „dacă nu sunt contestaţii, putem vorbi despre un contract semnat cu viitorul administrator la sfârşitul lunii septembrie sau începutul lunii octombrie, ceea ce înseamnă că, teoretic, undeva în jurul datei de 15 octombrie am putea vorbi de o deschidere a pieţei“. Tot primarul spunea în urmă cu două săptămâni că apariţia unor contestaţii este iminentă, deoarece ar avea bănuiala că sunt şi firme „care s-au înscris doar pentru a încurca licitaţia“.

Reamintim că lucrările la noua Piaţă Centrală din Piatra-Neamţ au fost finalizate în luna martie a acestui an, dar complexul nu a fost deschis până acum din motive de… orgolii politice şi interese rămase necunoscute.

(R. C.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here