Acasă Economic Trei olimpice naţionale premiate de Primăria Borleşti

Trei olimpice naţionale premiate de Primăria Borleşti

1282
2
DISTRIBUIȚI
????????????????????????????????????

Trei eleve ale Şcolii Borleşti, calificate la etapa naţională a olimpiadelor de limba şi literatura română şi de italiană au fost recompensate financiar, consistent, de autorităţile locale. Este vorba despre Ana Anăstăsoaie – calificată la olimpiada naţională de limba şi literatura română, Vasilica Bursuc şi Sonia Dănilă – participante la olimpiada naţională de limba italiană. Domnişoarele sâr-guincioase au primit câte 3.000 de lei fiecare, o sumă la care olimpicii naţionali de la liceele de prestigiu din Piatra-Neamţ nici măcar nu-şi permit să viseze.

De asemenea, profesoarele Melania Iliuţă (limba şi literatura română) şi Cristina Simionică (de limba italiană) – care s-au ocupat de pregătirea elevelor olimpice, au primit câte 1.500 de lei din partea primarului Vasile Puică.

Şcoala Borleşti nu dă pentru prima oară olimpici naţionali. În anii din urmă, elevi ai acestei unităţi de învăţământ s-au calificat la competiţiile şcolare la limba franceză, limba italiană şi istorie.  (Liviu ILIE)

2 COMENTARII

  1. Se poate deduce ca, pentru a invata , elevii trebuie sa fie platiti foarte bine. Cu siguranta , pentru aceasta suma elevele au descoperit lucruri utile , de care va beneficia comunitatea din Borlesti.Ce faceti cu loazele de la polul opus, cat le taiati din salarii profesorilor cu elevi de 2, 3 si 4?

  2. Nu asa se pune problema,Aurica…Cei 3 elevi cu cadrele didactice care i-au pregatit sunt de apreciat,dar nu sunt singurii din judet sau din tara care fac asta.Pe urma daca pt o simpla calificare la national dai 3 mii lei la elev si 1500 lei la profesor,cat mai dai celor care iau locul 1,2 sau 3 la nationala?Pai ori dam la toti la fel,ori nu mai dam la nimeni…
    In ce priveste notele de 2 ,3 sau 4 sau chiar 5,nu profesorii sunt de vina pt ele.In primul rand sistemul,care permite elevilor sa fie impertinenti,sa nu ii lase pe profesori sa isi tina ora,astfel incat elevii sa nu poata asimila cunostinte perdate pe jumatate sau deloc.Apoi lipsa de motivatie a celor care vin la scoala….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here