Acasă Eveniment Trei şoferi au fugit de la locul faptei

Trei şoferi au fugit de la locul faptei

637
0
DISTRIBUIȚI

l unul a fost încarcerat

Beat fiind la volan, un romaşcan în vârstă de 46 de ani a ajuns după gratii, în seara de 13 martie, după ce a comis un accident în municipiul de baştină, iar apoi a fugit de la locul faptei. Evenimentul a avut loc în următoarele împrejurări stabilite de poliţişti.

Individul conducea o maşină pe strada Ştefan cel Mare şi, ajuns la intersecţia cu bulevardul Nicolae Bălcescu, a virat dreapta, moment în care a pierdut controlul autoturismului şi s-a izbit într-o maşină oprită la semaforul de pe bulevard. După impact, vinovatul a fugit, el fiind identificat ulterior la o locuinţă pe strada Miron Costin, ocazie cu care s-a stabilit că avea o îmbibaţie alcoolică de peste 0,40 miligrame/ litru, în aerul expirat.

Coliziunea produsă de bărbat s-a soldat cu rănirea a două pasagere aflate în autoturismul oprit la semafor. Este vorba despre o femeie de 34 de ani şi fetiţa acesteia, de 8 ani. Prima s-a ales cu un traumatism cranio-cerebral, iar minora cu traumatism cranio-facial; victimele fiind transportate cu ambulanţa la Centrul de Primire a Urgenţelor Roman.

Romaşcanul de 46 de ani este acum acuzat de vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducerea sub influenţa alcoolului. El urmează să fie prezentat procurorilor cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.

Luni, în Piatra-Neamţ, au avut loc alte două accidente în care făptaşii au fugit. Unul s-a petrecut pe strada Mihai Eminescu, când un localnic de 70 de ani a dat cu maşina peste un tânăr de 26 de ani, care traversa re-gulamentar, pe „zebră“. Şoferul a fost identificat ulterior.

De asemenea, pe strada 1 Decembrie 1918, un târgnemţean de 36 de ani a dat în marşarier fără să se asi-gure şi a lovit o femeie de 74 de ani, din comuna Crăcăoani, care se afla în spatele maşinii. Bărbatul de la volan a fugit, fiind prins în scurt timp la Târgu-Neamţ.

„Ce trebuie să reţineţi în cazul unui accident de circulaţie al cărui autor părăseşte locul faptei? Numărul de înmatriculare al autovehiculului, tipul şi culoarea, avariile rezultate în urma accidentului, semne particulare (modificări aduse caroseriei, surse de lumină auxiliare, dungi etc.), date despre conducătorul auto şi ocupanţii autoturismului implicat în accident şi direcţia în care a plecat.

Pentru a depista infractorul şi a face dreptate, avem nevoie de dumneavoastră! Contactaţi cât mai repede Poliţia Rutieră sau sunaţi la 112“, este mesajul transmis de Inspectora-tul Judeţean de Poliţie, prin purtătorul de cuvânt – inspectorul Elena Bulgărea.

(Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here