Acasă Eveniment Ucis în faţa copiilor

Ucis în faţa copiilor

1160
0
DISTRIBUIȚI

Neînţelegerile legate de o datorie mai veche, amplificate de consumul exagerat de alcool, au dus la producerea unei crime, în seara de Crăciun (25 decembrie); la nenorocire fiind de faţă patru copilaşi.

Totul a început la casa unui bărbat de 37 de ani, din comuna Ion Creangă. El trăia în concubinaj cu o femeie din sat, care avea trei copii (cu vârste până în 12 ani) dintr-o altă relaţie, plus cel mai mic (un an şi jumătate), făcut cu actualul iubit. Omul l-a primit în vizită pe Romică Enea (în vârstă de 29 de ani), fratele concubinei. Cei doi s-au cinstit o vreme după care s-au luat la ceartă. Mai întâi, Enea i-a reproşat gazdei că vrea să o dea afară pe sora lui (pentru că nu era de acord să-i ţină şi copiii făcuţi cu altul), după care gazda şi-a amintit de o datorie de 200 de lei pe care Enea nu i-o plătise. Ca să-şi recupereze banii, gazda i-a luat telefonul mobil lui Enea. Acesta a încercat să şi-l recupereze, moment în care a fost lovit cu un par în cap. Enea a reuşit să pună mâna pe un cuţit şi l-a înjunghiat pe rival în piept, de mai multe ori. Una din lovituri i-a atins inima acestuia, aşa că bărbatul a decedat. Când a realizat ce a făcut, ucigaşul a fugit. A fost fiind prins ulterior cu ajutorul trupelor speciale ale Poliţiei, în casa mamei lui, unde se ascundea. Romică Enea a fost ulterior arestat preventiv, pentru omor.

După cum am relatat în ediţia de Crăciun, Tribunalul a mai dispus arestarea altor doi bărbaţi care au săvârşit omoruri în perioada sărbătorilor. Primul este Gheorghe Cojocaru, din Dragomireşti, care s-a certat cu mama lui (84 de ani), a ucis-o în bătaie, după care a vrut s-o îngroape pe motiv că femeia ar fi decedat de bătrâneţe. Celălalt este Florin Sîrbu, un romaşcan de 40 de ani, care şi-a bătut concubina (35 de ani) până a lăsat-o fără suflare, după care a îngropat-o sub podeaua unei magazii. Luat la întrebări de dispariţia ei, bărbatul a spus că ar fi plecată prin străinătate, însă la audieri, în cele din urmă, a recunoscut grozăvia. (Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here