Acasă Administratie Ultimele decizii ale Comisiei rutiere: Sensuri giratorii, semafoare cu buton, alveole în...

Ultimele decizii ale Comisiei rutiere: Sensuri giratorii, semafoare cu buton, alveole în staţiile de autobuz

1618
1
DISTRIBUIȚI

Marţi, la sediul Primăriei Piatra-Neamţ a avut loc o şedinţă a Comisiei rutiere de la nivelul municipiului Piatra-Neamţ în care s-au discutat principalele măsuri ce vor fi luate începând din primăvară pe linia siguranţei şi a fluidizării traficului. La întâlnire a participat şi primarul Dragoş Chitic, care a propus realizarea câtorva modificări pe acestă linie, astfel: pentru fluidizarea traficului, se vor realiza trei noi sensuri giratorii: pe bulevardul Traian la intersecţia cu strada Lămâiţei, pe strada G-ral Nicolae Dăscălescu la intersecţia cu strada Dum-bravei, şi pe Dimitrie Leonida la intersecţia cu strada Ozanei. La acestea se adaugă alte două sensuri giratorii – în intersecţia de la Gară şi la cea dintre Bulevardul Republicii şi strada Durăului – condiţie impusă unor investitori privaţi care intenţionează să-şi deschidă afaceri în zonă. În paralel, primăria anunţă că se va continua montarea de separatoare de sens pe bulevardele Decebal şi Traian.

Tot anul acesta, precizează edilii, câteva treceri de pietoni din oraş vor fi prevăzute cu semafoare comandate manual sau indicatoare cu flash luminos şi cu grad reflectorizant ridicat. În prima etapă sunt propuse trecerile de pietoni de pe strada G-ral. Dăscălescu şi de la Muzeul de Istorie. Rămânând la capitolul siguranţa pietonilor, la zebrele în apropierea cărora se parchează în mod frecvent autoturisme se vor monta piloni reflecto-rizanţi, iar în cele mai aglomerate staţii de autobuz se vor amenaja alveole. Cele două treceri de pietoni din faţa magazinului Unic vor fi desfiinţate şi va fi creată una singură – la mijlocul tronsonului de drum, iar podul rutier de pe strada Fermelor, la intersecţia cu Mihai Viteazu va fi înălţat.

„Şi pentru acest an, în urma analizei problemelor de trafic şi a consultării specialiştilor, am stabilit un plan de măsuri pentru creşterea siguranţei rutiere şi fluidizarea traficului din Piatra-Neamţ. Vom continua să implementăm soluţii de trafic moderne  care să rezolve mare parte din problemele de circulaţie din oraş. Îmi doresc un oraş în care pietonii să se simtă protejaţi, iar toţi participanţii la trafic să beneficieze de confort şi siguranţă“ a declarat primarul Dragoş Chitic.

Pe lângă modificările menţionate anterior, primăria anunţă că, imediat ce vremea va permite, societatea Publi-serv va reface toate marcajele rutiere şi va înlocui indicatoarele uzate. „Comisia rutieră se va întâlni cel puţin o dată pe lună pentru a ana-liza stadiul implementării măsurilor propuse şi pentru a decide alte măsuri necesare“, mai precizează reprezentanţii primăriei.  (R. C.)

1 COMENTARIU

  1. La scoala Elena Cuza din cartierul Precista nu se face nimic pentru respectarea indicatorului “Sens Unic” care a fost amplasat degeaba. Cu toate ca primaria a sustinut ca in curtea scolii nu se permite accesul autovehiculelor, acest lucru este neadevarat. Atat dimineata cat si seara sunt activitati scolare sau extrașcolare si sunt o multime de autoturisme care parcheaza in curtea scolii (cele ale profesorilor si nu numai, iar la iesire nu respecta indicatorul mai sus mentionat si astfel se creeaza ambuteiaje. Am observat ca din curtea scolii au iesit autoturisme ale politiei si primariei, si nici macar acestea nu au tinut cont de indicator. Trebuie montat in curtea scolii un indicator”Obligatoriu la dreapta” si cineva sa verifice respectarea acetor indicatoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here