Acasă Eveniment Un elicopter al pompierilor a pus pietrenii pe jar

Un elicopter al pompierilor a pus pietrenii pe jar

1209
0
DISTRIBUIȚI

Ieri dimineaţă, un elicopter care a survolat municipiul Piatra-Neamţ vreme de aproape o oră, a dat naştere la o mulţime de speculaţii. Oamenii, văzând că elicopterul este alb-albastru spuneau că are legătură cu sosirea ambasadorului SUA în urbea de sub Pietricica. Apoi, văzând că acesta transporta un fel de nacelă portocalie agăţată de cablu, au scornit alte variante. În cele din urmă lucrurile s-au lămurit când Pompierii au aunţat că elicopterul facea zboruri de antrenament pentru exerciţiul ce va avea loc astăzi. Misiunea sa era să transporte apă şi să o arunce deasupra pădurii din zona Ştrandului Tineretului. Exerciţiul începe astăzi, la ora 10, la Shopping City din Piatra-Neamţ, şi vizează intervenţia în cazul producerii unui incendiu. La exerciţiu, care presupune aplicarea „Planului roşu“, pe lângă Pompieri vor mai participa Poliţia, Jandarmeria, Unitatea Specială de Aviaţie Iaşi, Ambulanţa, Spitalul Judeţean de Urgenţă şi Primăria Piatra-Neamţ.

Conform scenariului, la ora 9.55, se primeşte prin 112 un apel în urma căruia o persoană aflată în mall anunţă că la etajul I, în zona spaţiilor comerciale care deservesc sectorul fast-food, a izbucnit un incendiu la instalaţia electrică.

„Numeroase persoane aflate în trafic pe străzile Bistriţei şi Petru Movilă, observând fumul negru care se ridică din zona obiectivului, notifică la rândul lor evenimentul prin 112.

Personalul de serviciu din dispeceratul integrat solicită informaţii suplimentare de la şeful serviciului privat, care comunică faptul că incendiul se manifestă cu violenţă la etajul I al complexului şi că există şase persoane intoxicate cu fum, însă nu poate spune cu siguranţă dacă numărul acestora nu este mai mare.

Având în vedere intensificările de vânt precum şi importanţa obiectivului din punct de vedere al aglomerării de persoane, se ia decizia trimiterii forţelor şi mijloacelor de la Detaşamentul de Pompieri Piatra-Neamţ pentru sprijin în intervenţie dar şi în stabilirea cauzelor probabile de producere.

Din informaţiile primite de dispecerul de serviciu de la staţia meteorologică vântul suflă cu putere din direcţia NV-SE, cu modi-ficări pe direcţia N-S, existând pericolul extinderii incendiului la blocurile de locuinţe aflate în apropiere“, a detaliat Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava“ într-un comunicat de presă. (Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here