Acasă Economic Un maistru de vânătoare, împuşcat în picior

Un maistru de vânătoare, împuşcat în picior

1419
0
DISTRIBUIȚI

Din greşeală, în seara de 25 aprilie, un bărbat în vârstă de 42 de ani, din comuna Borca, maistru de vânătoare pe fondul Sabasa, s-a împuşcat în picior, în timp ce încerca să scape de o ursoaică. Accidentul s-a petrecut pe la ora 23.30, în următoarele condiţii stabilite de poliţişti.

Mihai Bostan este angajat al Direcţiei Silvice de peste 20 de ani, iar miercuri verifica hrănitorile mistreţilor de pe fondul de vânătoare pe care-l are în grijă. După ce a coborât din observator, la un moment dat, dintr-un tufiş, i-a ieşit în faţă o ursoaică însoţită de doi pui. Fiara s-a repezit la el, iar omul a luat-o la fugă, conştient de pericolul pe care-l reprezenta sălbăticiunea. Conform propriilor declaraţii, bărbatul a armat carabina, vrând să tragă în aer, din fugă, pentru a speria ursoaica, numai că arma s-a descărcat accidental, iar glonţul i-a intrat în piciorul stâng. Animalul s-a speriat şi a fugit, însă maistrul a fost grav rănit. El a avut totuşi prezenţa de spirit să-şi pună un garou improvizat dintr-o curea, pentru a opri sângerarea. Cu greu, acesta s-a târât până la drum unde-şi lăsase maşina şi, de acolo, a sunat la 112.

Primul echipaj medical a ajuns de la Bicaz, iar la jumătatea drumului de întoarcere pacientul a fost preluat de alt echipaj cu medic, fiind transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ. „Starea pacientului era relativ stabilă. A avut noroc de garoul pe care şi-l făcuse, pentru că piciorul este grav afectat de la împuşcătură. A fost dus la Spitalul Judeţean, iar de acolo, pentru că leziunile necesitau imediat o intervenţie chirurgicală complexă, a fost trimis la Clinica «Sfântul Spiridon» din Iaşi. A fost operat, dar nu se ştie deocamdată dacă nu va suferi vreo complicaţie care să implice sau nu amputare de membru“, a declarat doctorul Aurel Ţârdea, din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

Bărbatul împuşcat este un maistru de vânătoare cu experienţă, potrivit colegilor, nu a mai fost implicat în incidente de acest gen şi are patru copii, fiind singurul întreţinător al familiei. Deoarece evenimentul s-a întâmplat în timpul serviciului, dar şi pentru că s-a făcut uz de armă, Direcţia Silvică a început o anchetă (urmând să transmită concluziile Inspectoratului Teritorial de Muncă), iar Poliţia a deschis un dosar penal.

(Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here